telecom italia

Les accions de Telecom Itàlia (TIM) pugen al voltant d'un 2% aquest dilluns. L'empresa de telecomunicacions és a prop d'aconseguir un acord històric amb el fons estatunidenc KKR que podria establir les bases per als plans de crear una única xarxa de banda ampla ultraràpida promoguda pel Govern italià, segons informa Reuters.

Itàlia està interessada a crear una única xarxa de fibra completa per tancar la bretxa digital amb altres països europeus, i vol que TIM fusioni actius amb el seu rival Open Fiber, més petit i recolzat per l'Estat, per crear un campió nacional que pugui rebre subvencions del Fons Europeu de Recuperació.

A principis d'aquest mes, TIM va posposar fins al 31 d'agost la decisió de vendre el 37,5% de la seva xarxa d'última milla, FiberCop, a KKR per 1.800 milions d'euros després que el Govern demanés més temps per negociar l'ampli acord de xarxa enllaçada amb Open Fiber.

Però el dijous la coalició governant va donar el vistiplau a un Memoràndum d'Entesa que estableix un full de ruta per a la creació d'una xarxa de banda ampla d'alta velocitat oberta per igual a tots els operadors i, la qual cosa és crucial, acceptable per als reguladors.

"L'acord de l'última milla amb KKR és la plataforma de llançament per a un acord molt més gran més endavant", va dir una font involucrada en el procés.

El ministre d'Indústria, Stefano Patuanelli, va afegir el dissabte que aquesta infraestructura podria optar a 6.000 milions d'euros dels diners del Fons de Recuperació de la UE.

TIM i Open Fiber han estat parlant durant més d'un any sobre les maneres de combinar els seus actius, però les negociacions han fracassat quant a la governança i la regulació.

Telecom Itàlia vol el control majoritari d'una sola xarxa, mentre que Open Fiber insisteix que no ha d'estar sota el control d'un titular.

Segons el pla del govern, TIM podria posseir inicialment més del 50%, però no tindrà la majoria dels membres del consell d'administració i l'última paraula sobre qüestions estratègiques recaurà en el prestador estatal CDP.

Noticias relacionadas

contador