ep archivo   instalaciones de tecnicas reunidas 20220624184903
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

cniques Reunides (TR) es desploma a la borsa després de comunicar divendres passat a la CNMV, amb el mercat ja tancat, que el consorci format per Neptune Energy i Sonatrach a Algèria ha sol·licitat l'execució dels avals de fidel compliment de la planta de Touat Gaç a Algèria.

  • 8,97€
  • 1,47%

L'import de l'aval puja a 80 milions d'euros i es pot materialitzar en les properes dates, ja que el govern algerià ha canviat radicalment la seva posició en aquest assumpte després de trencar relacions amb el govern espanyol, pel canvi de postura sobre el Sàhara.

Els analistes de Renta 4, que aconsellen infraponderar el valor en cartera, amb un preu objectiu de 7,50 euros per acció, consideren que es tracta d'"una notícia molt negativa i que hauria de tenir un impacte rellevant en la cotització del valor".

En aquest sentit, afegeixen que "l'import de l'aval representa un 17,8% de la capitalització del grup i el 100% de l'EBIT esperat per al 2022".

"Si s'executa l'aval", assenyalen, "es produiria un empitjorament significatiu de la posició financera de la companyia, tornant a una posició de deute net a prop de 20 milions, enfront dels 63 milions de caixa neta de tancament del primer trimestre, incloent-hi els 175 milions de préstecs participatiu de la SEPI. Si eliminem aquest préstec, i incloem l'execució de l'aval, el deute net del grup pujaria al voltant de 200 milions".

Renta 4 també destaca que “és una notícia negativa que probablement continuï amb la cancel·lació d'un altre contracte que té amb Sonatrach a Algèria per import de més de 2.000 milions de dòlars i que estava pendent de reactivació després de quedar en suspens per la pandèmia. A aquest contracte van en consorci amb Samsung, sent Técnicas el líder del projecte amb un 55% de participació. En cancel·lar-se aquest contracte, la cartera de comandes del grup es reduiria al voltant de 1.900 milions d'euros, un 17,5% de la cartera al tancament del primer trimestre".

Els experts de Bankinter, que mantenen una posició neutral, amb una valoració de 8,80 euros per acció, comenten que “els esforços de TR per recuperar les converses han resultat infructuosos i Algèria executarà els avals en properes dates, cosa que tindrà un impacte rellevant als comptes de la companyia. A més, suposa el 17% de la seva capitalització borsària".

Noticias relacionadas

contador