• La reasseguradora suïssa obria aquest dijous amb una pujada del 6,8%
  • La transacció estaria valorada en més de 8.000 milions d'euros
ep swiss re
FLICKR

Swiss Re AG, la reasseguradora suïssa, obre aquest dijous amb la major pujada de les seves accions des de novembre de 2011 després de confirmar les seves converses amb SoftBank Group Corp, que en fructificar, significarien la presa de protagonisme de la companyia japonesa en les participacions de la companyia.

  • 0,00p
  • 0,00%

La reasseguradora suïssa, que en aquests moments puja un 4% al parquet, obria aquest dijous amb un 6,8%: la seva major pujada des de novembre de 2011. Segons informa Bloomberg, citant fonts pròximes a SoftBank, la companyia nipona podria quedar-se amb fins a una tercera part de les participacions de Swiss Re, que al tancament de dimecres tenia un valor de mercat de 27.000 milions d'euros. D'altra banda, la transacció entre les dues empreses estaria valorada en més de 8.000 milions d'euros.

La companyia nipona podria quedar-se amb fins a una tercera part de les participacions de Swiss Re

Per la seva banda, Swiss Re ha confirmat converses aquest dimecres i ha matisat que estan en les seves primeres etapes. Els rumors sobre aquestes negociacions han tingut també les seves repercussions positives en SoftBank, que puja un 1% aquest dijous després de caure dimarts gairebé un 8% amb la desfeta massiu del Nikkei (5%). En arribar a un acord, el conglomerat japonès afegiria la seva inversió en la reasseguradora a una cartera de negocis que ja inclou construcció de satèl·lits, fabricació de robots i xips i fins i tot el cultiu de col arrissada. A més, la companyia nipona ostenta actualment el 15% d’Uber (el que la converteix en principal accionista) i també té participacions en Supercell, la companyia de videojocs responsable de Clash of Clans.

Mentrestant, Softbank ultima la sortida a borsa de la seva filial japonesa de telefonia mòbil, l'operadora nord-americana Sprint, que va adquirir el 2013. Segons avançava el diari japonès 'Nikkei' a mitjans del passat mes de gener, el grup nipó estaria estudiant col·locar al voltant del 30% de la seva filial al mercat amb l'objectiu de captar uns 2 bilions de iens (14.835 milions d'euros), mentre conservaria el control sobre el 70% restant, en una operació que portaria a cotitzar SB a les borses de Tòquio i Londres.

Noticias relacionadas

contador