google-sundar-pichai-android

Sundar Pichai ha avançat aquest dilluns que Google i Nvidia seguiran treballant junts d'aquí a 10 anys en el marc de la intel·ligència artificial (IA). "Em sento còmode amb la nostra relació amb Nvidia i amb el fet que treballarem estretament amb ells d'aquí a 10 anys", ha afirmat el CEO en una entrevista a Wired.

  • 174,08$
  • 0,91%
  • 175,30$
  • 0,82%
  • 948,58$
  • 0,24%

Pichai ha posat de manifest que la indústria dels semiconductors és molt dinàmica i necessita inversions profundes i a llarg termini, per la qual cosa la col·laboració amb Nvidia és crítica.

"Hem tingut una llarga relació amb Nvidia durant més d'una dècada, incloent-hi un treball profund en Android. Òbviament, amb la IA, han demostrat clarament un sòlid historial d'innovació. Molts dels nostres clients del núvol també són clients de Nvidia. Aleshores la col·laboració és molt, molt crítica", ha explicat el CEO de Google.

En aquest sentit, cal recordar que l'agost, les dues companyies van anunciar una associació que donaria als clients del núvol de Google un accés més gran a la tecnologia impulsada per les GPU H100 de Nvidia.

En el marc del 25è aniversari de Google, el conseller delegat ha destacat que la companyia es troba en un "punt d'inflexió" i que amb el canvi cap a la IA, s'acosta una era daurada de la innovació.

"Com a empresa, tenim una oportunitat tan gran com la que teníem fa 25 anys i molta més responsabilitat. Espero transmetre a l'empresa que hem d'equilibrar l'audàcia i la responsabilitat i afrontar aquest moment amb emoció", ha ressaltat.

Google ha estat competint amb OpenAI i amb l'objectiu d'estar a l'avantguarda de la innovació en IA, i ha introduït una sèrie de solucions d'IA, com el seu chatbot Bard, a totes les unitats de negoci.

Durant la seva entrevista amb Wired, Pichai ha reconegut que “cal donar crèdit a OpenAI pel llançament de ChatGPT, que va demostrar que el producte s'adapta al mercat i que la gent està preparada per comprendre i jugar amb la tecnologia. En certa manera, va ser un moment emocionant per a mi, perquè estem construint aquesta tecnologia subjacent i implementant-la en tots els nostres productes. Però encara estem sent deliberats sobre on hem d'estar. L'arc tecnològic és llarg i em sento molt còmode pel que fa a on ens trobem”.

Respecte a les implicacions que l'ús de la IA pot tenir a la societat, Pichai ha indicat que "és una de les tecnologies més profundes en què treballarem mai".

Tot i això, ha subratllat que presenta riscos a curt, mitjà i llarg termini. "En aquest moment, la responsabilitat és provar la seva seguretat i garantir que no faci malbé la privadesa ni introdueixi prejudicis. A mitjà termini, em preocupa si la IA desplaça o augmenta el mercat laboral. Hi haurà àrees on serà una força disruptiva. I hi ha riscos a llarg termini al voltant del desenvolupament d'agents intel·ligents poderosos. Com ens assegurem que estiguin alineats amb els valors humans? Com mantenim el control sobre ells? Per mi, totes són coses vàlides", ha conclòs.

contador