sunaccb11

Sunac, la tercera immobiliària més gran de la Xina i la quarta en emissió de bons, no ha complert amb el termini de pagament dels interessos dels cupons 'offshore' de 742 milions de dòlars del bo d'octubre del 2023, valorats en 29,5 milions de dòlars. Així mateix, espera més impagaments en les obligacions futures, consistents en altres pagaments per valor de 75,3 milions de dòlars.

Tal com informa Reuters citant fonts properes a la companyia, Sunac està considerant la reestructuració del seu deute a l'estranger per ampliar els impagaments, parlant amb entitats estatals sobre inversions estratègiques a l'empresa.

Sunac, en un comunicat, va afirmar que les vendes només al març i l'abril van caure un 65% a causa dels brots de coronavirus a diverses ciutats, i que els seus plans de refinançament i venda d'actius no es van materialitzar. Així mateix, a l'escrit va confirmar que no va complir amb el termini per al pagament d'interessos de 29,5 milions de dòlars del bo d'octubre de 2023, que va haver de ser reemborsat a l'abril, i que no espera pagar 75,3 milions de dòlars més abans que expirin els períodes de gràcia de 30 dies.

L'impagament pot significar que els tenidors dels bons sol·licitin el reemborsament immediat del principal més els interessos, però la companyia confirma que de moment no ha rebut cap notificació sobre això. Alhora, s'ha disculpat i ha demanat temps als creditors.

Actualment, la immobiliària té 7.700 milions de dòlars en obligacions, i és el quart major emissor xinès del sector, que s'ha vist afectat a les últimes setmanes per una sèrie d'impagaments de deute a l'estranger, destacant-ne Evergrande i Kaisa, així com pels intercanvis de bons, com és el cas de Zhongliang.

I és que la crisi del sector es deu a una caiguda en la venda d'habitatges nous i de construccions a mesura que el finançament es va fent més difícil.

Noticias relacionadas

contador