ep jack patrick dorsey cofundador y consejero delegado de twitter
Rolf Vennenbernd/dpa - Archivo

Square, l'empresa de solucions de pagament creada pel també cofundador de Twitter, Jack Dorsey, ha comprat l'australiana Afterpay per 29.000 milions de dòlars que seran abonats íntegrament en accions.

  • 26,32$
  • 0,19%

L'operació preveu concretament una equació de bescanvi de 0,375 accions de Square per cada títol de l'australiana. A més, la companyia de Dorsey pot optar per abonar l'1% de la transacció en metàl·lic.

Segons el preu de 247,26 dòlars per acció marcat per Square al tancament de la sessió del 30 de juliol, la transacció implica una valoració de 126,21 dòlars australians per a cada acció d'Afterpay, xifra que representa una prima del 30,6 % sobre el preu del tancament de l'última sessió.

La companyia nord-americana de pagaments ha acordat fixar una negociació secundària d'accions en l'Australian Securities Exchange (ASX) per permetre als accionistes d'Afterpay negociar accions de Square mitjançant CHESS Depositary Interests (CDIs) a la Borsa d'Austràlia, pel qual podran optar entre rebre el pagament per les seves accions d'Afterpay en accions de Square cotitzades a la Borsa de Nova York o a CDIs.

"Square i Afterpay tenen un propòsit compartit. Creem el nostre negoci per fer que el sistema financer sigui més just, accessible i inclusiu", va dir Jack Dorsey, cofundador i director executiu de Square. "Junts, podem connectar millor els nostres ecosistemes de Cash App i Seller per oferir productes i serveis encara més atractius per a comerciants i consumidors", va afegir.

Segons les dues companyies, es preveu que la transacció pugui completar al llarg del primer trimestre del 2022, després d'emplenar les pertinents condicions de tancament establertes.

D'altra banda, Square va informar que durant el segon trimestre de 2021 va obtenir un benefici net atribuït de 204 milions de dòlars (172 milions d'euros), enfront de les pèrdues d'11,5 milions de dòlars (9,6 milions d'euros) del mateix període del 2020.

D'aquesta manera, durant els sis primers mesos de l'any la companyia va registrar un benefici net atribuït de 243 milions de dòlars (205 milions d'euros), en contrast amb els números vermells dels 117 milions de dòlars (98 milions d'euros) de la primera meitat de 2020.

La facturació de Square entre abril i juny va ser de 4.680,67 milions de dòlars (3.944 milions d'euros), un 143% més que un any abans, impulsant els ingressos semestrals de la companyia de pagaments fins als 9.738 milions de dòlars (8.205 milions d'euros), un 195% més que a la primera meitat de 2020.abonados íntegrament en accions.

Noticias relacionadas

contador