ep archivo   podcasts en spotify
SPOTIFY - Archivo

Spotify planeja retallar plantilla aquesta mateixa setmana. Segons ha informat Bloomberg el cap de setmana, s'espera que Spotify se sumi a la sèrie de recents retallades de plantilla anunciades al sector.

Els experts expliquen que la despesa digital mundial se n'està ressentint, i els ingressos publicitaris cauen, cosa que ha portat les empreses tecnològiques, que no fa gaire eren les preferides del mercat borsari, a reduir els costos laborals per preparar-se per a la recessió econòmica. "Les pressions del cost de la vida fan que els consumidors busquin maneres de reduir la seva despesa discrecional en despeses com ara subscripcions de música i altres serveis no essencials", explica Victoria Scholar, responsable d'inversions a Interactive Investor.

Scholar fa referència a la sensació d'invencibilitat de Silicon Valley del passat, que va impulsar un període d'expansió desmesurada durant l'època dels tipus d'interès mínims. Tot i això, el 2022, el sector va caure en picat per l'augment de la inflació i els tipus d'interès, la desaparició del boom tecnològic que es va viure durant l'era de la pandèmia i l'alentiment de l'economia mundial. "El resultat ha estat una sèrie de decebedors comportaments borsaris i una sèrie de retallades de plantilla", comenta aquesta experta.

CENTRE D'ATENCIÓ

La temporada de resultats del sector tecnològic promet ser el centre d'atenció als propers dies, amb Netflix posant el llistó molt alt després que les seves xifres de subscriptors superessin les expectatives, en part gràcies a la docusèrie de Harry i Meghan, així com a la seva nova oferta de subscripció més barata i econòmicament més resistent.

"Més retallades d'ocupació podrien proporcionar un vent de cua a les accions del sector, però amb la Fed mantenint el camí de pujades de tipus, el panorama continua sent incert", reconeixen des d'Interactive Investor.

Noticias relacionadas

contador