spacex se prepare a envoyer le premier equipage civil dans l espace

SpaceX, la companyia dirigida per Elon Musk, va llançar la missió Inspiration4 aquest dimecres des del Centre Espacial Kennedy de la NASA, a Florida, posant en òrbita amb èxit a la seva tripulació, composta exclusivament per civils. La missió és la primera tripulació privada llançada a l'òrbita per la companyia d'Elon Musk i la primera vegada que una tripulació es compon enterament d'astronautes no professionals.

La tripulació espacial formada íntegrament per astronautes no professionals inclou l'empresari multimilionari Jared Isaacman, qui va finançar el viatge; Hayley Arceneaux, assistent mèdica i supervivent de càncer; la doctora Sian Proctor, la primera dona negra a pilotar una nau espacial, i Chris Sembroski, veterà de la Força Aèria d'Estats Units.

El viatge de diversos dies va ser pagat per Isaacman per una quantitat no revelada, amb l'objectiu principal del vol espacial de recaptar 200 milions de dòlars per al St. Jude Children 's Research Hospital.

La missió de turisme espacial tindrà una durada de tres dies i els tripulants orbitaran a 575 km de la Terra.

A més, segons destaca CNBC, el llançament està acompanyat d'altres fites, a part de comptar amb tripulants civils, ja que inclou la primera dona negra pilot d'un vol espacial, el ciutadà nord-americà més jove a volar a l'espai i és el primer vol espacial privat de SpaceX.

El president de la companyia, Gwynne Shotwell, va anunciar en un comunicat que la missió "aplana el camí cap a un futur en què l'espai sigui més accessible per a tots els que vulguin anar-hi".

contador