deutsche bank problemas
Irakli Tavberidze

Segueixen els problemes per a Deutsche Bank (+2% al DAX 30). El banc alemany va tancar la sessió de dijous amb una caiguda del 7% després d'entrar a la llista d'entitats financeres problemàtiques dels Estats Units. I ara, la banca pateix la retallada de S&P en la seva valoració des d’'A-' fins a 'BBB +'.

  • 15,51€
  • -1,11%

"La nova estratègia de Deutsche Bank preveu una reestructuració del seu model comercial més profunda del que esperàvem", reconeix S&P al seu comunicat emès aquest divendres.

"La nova estratègia del banc preveu una reestructuració més profunda del que esperàvem"

I és que tot i que el banc està portant a terme mesures "difícils" per tornar a la rendibilitat, "sembla dirigir-se a un període de baix rendiment, en comparació amb els seus rivals, que ja han acabat la seva respectiva reestructuració", apunta la consultora nord-americana de serveis financers.

Christian Sewing, nou conseller delegat de Deutsche Bank, ha volgut defensar però la fortalesa financera "fora de tot dubte" del banc que dirigeix ​​en una missiva dirigida al seu 'staff'. A més, Sewing assegura que la seva divisió Corporativa i Banca d'Inversions té una "estratègia clara i estem en camí d'implementar l'anunciat recentment".

EL SEU FUTUR ALS EUA, A DEBAT

Ara, el futur de la filial del banc alemany als EUA està en dubte. L'entitat no aconsegueix sortir de pèrdues (ja encadena tres anys consecutius), cosa que l'ha obligat a anunciar fortes retallades a la plantilla que afectaran també els EUA. No obstant això, malgrat tots els esforços de Deutsche, els experts es pregunten com podrà seguir administrant un negoci viable als EUA, posant així en dubte la continuïtat de la filial.

De fet, la FDIC és una agència federal amb l'objectiu de promoure la confiança pública en el sistema financer nord-americà, de manera que la pròpia inclusió de la filial de Deutsche Bank a la seva 'llista negra' ja diu molt del que pot passar-hi. La inclusió és només el primer pas, ja que si el banc en qüestió no aconsegueix millorar la seva situació i es manté en aquest llistat, llavors la Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits pren el control per vendre el banc o liquidar-lo, segons correspongui.

Noticias relacionadas

contador