Deutsche Bank

Mala notícia per a Deutsche Bank. La seva filial nord-americana ha estat inclosa a la llista federal de bancs problemàtics del govern dels EUA. S'hi inclou les entitats amb debilitats financeres, gerencials i operacionals que posen en perill la seva viabilitat financera, és a dir, que amenacen la seva supervivència. Les accions del banc alemany s'han desplomat un 7,15%.

  • 14,80€
  • 2,04%

Segons ha avançat Financial Times, la Corporació Federal d'Assegurança de Dipòsits (FDIC per les sigles en anglès) ha decidit incloure Deutsche Bank a la llista després d'haver vist embolicada en una sèrie de disputes reguladores als EUA i a dotzenes de demandes privades. La setmana passada aquest organisme va anunciar que la relació de bancs problemàtics havia caigut de 95 a 92 entre el quart trimestre de l'any passat i els tres primers mesos d'aquest any, tot i que els actius totals propietats d'aquestes entitats es van disparar des dels 13.900 milions de dòlars fins als 56.400 milions.

Deutsche Bank assegura que la seva filial "està molt ben capitalitzada i té importants reserves de liquiditat", a més de comptar amb "un balanç molt sòlid"

D'aquesta manera, s'aventurava que la inclusió a la llista d'un sol banc, amb actius aproximats de 42.000 milions de dòlars, era el que havia provocat l'esmentada pujada. I ara s'ha desvetllat que aquesta entitat és Deutsche Bank Trust Company Americas (DBTCA), la filial nord-americana de Deutsche Bank, que compta amb actius per valor de 42.100 milions de dòlars a finals d'abril.

Des de la FDIC no han volgut fer comentaris sobre aquest tema, assegurant que mai han donat noms sobre els bancs que integren la llista per por d’empitjorar-ne la situació. No obstant això, Deutsche Bank sí que ha parlat. Fonts de l'entitat citades pel mitjà britànic han destacat que com a part de la seva "política" interna no fan comentaris sobre aquest tipus d'assumptes, encara que sí que han assegurat que la filial nord-americana de l'entitat "està molt ben capitalitzada i té importants reserves de liquiditat".

Aquestes mateixes fonts també han remarcat que la filial té "un balanç molt sòlid", com es pot apreciar als registres, i que està centrada en "abordar les deficiències identificades en les operacions als EUA". És a dir, en resoldre els problemes detectats i que tants mals de cap han donat a Deutsche Bank.

EL SEU FUTUR ALS EUA, A DEBAT

Ara, el futur de la filial del banc alemany als EUA està en dubte. I això arriba en un moment complicat per a l'entitat, que no travessa pel seu millor moment. El president executiu de Deutsche Bank, Christian Sewing, va assumir el càrrec al passat mes d'abril, però des de llavors no s'ha trobat amb més que problemes. Des del seu nomenament l'acció ha caigut gairebé un 14%, mentre que el DAX ha pujat un 4% durant el mateix període.

A més, l'entitat no aconsegueix sortir de pèrdues (ja encadena tres anys consecutius), cosa que l'ha obligat a anunciar fortes retallades a la plantilla que afectaran també els EUA. No obstant això, malgrat tots els esforços de Deutsche, els experts es pregunten com podrà seguir administrant un negoci viable als EUA, posant així en dubte la continuïtat de la filial.

De fet, la FDIC és una agència federal amb l'objectiu de promoure la confiança pública en el sistema financer nord-americà, de manera que la pròpia inclusió de la filial de Deutsche Bank a la seva 'llista negra' ja diu molt del que pot passar-hi. La inclusió és només el primer pas, ja que si el banc en qüestió no aconsegueix millorar la seva situació i es manté en aquest llistat, llavors la Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits pren el control per vendre el banc o liquidar-lo, segons correspongui.

Noticias relacionadas

contador