ep grifols
GRIFOLS - Archivo

S&P ha rebaixat la valoració de Grifols a 'B+', mentre que Moody's i Fitch mantenen la seva a 'B1' i 'BB-', respectivament. La decisió d'S&P es basa en les expectatives d'un despalanquejament més lent. Per la seva banda, la perspectiva 'estable' d'S&P suggereix que la companyia augmentarà de forma constant els seus ingressos i marges als propers 12-18 mesos, a mesura que el mercat de teràpies plasmàtiques es recupera gradualment i la integració de Biotest produeixi sinergies.

  • 8,34€
  • 0,51%
  • 6,04€
  • 1,43%

Moody's i Fitch, per part seva, valoren els sòlids fonamentals de la companyia i les mesures que està adoptant per millorar els seus resultats, avalades per la recuperació de les donacions de plasma i la millora del flux d'efectiu.

Moody's destaca la sòlida posició de Grifols al mercat i el seu model de negoci verticalment integrat, valorant positivament tant l'impuls favorable de la demanda, per la millora del diagnòstic i els nous productes, com l'execució de la seva estratègia d'expansió i diversificació de la xarxa de centres de donació de plasma.

La qualificació de Fitch reflecteix el posicionament de Grifols en un sector de creixement ràpid que presenta una tendència estructural positiva.

El creixement previst dels ingressos i l'expansió dels marges de Grifols es basen en la situació actual de les donacions de plasma, que han augmentat significativament fins al 26% des del començament d'any, ha indicat l'empresa en un comunicat. A més, ha subratllat que es preveu un potencial augment addicional després de l'ordre judicial preliminar emesa pel Tribunal de Districte dels Estats Units, que impedeix a l'Oficina de Duanes i Protecció de Fronteres dels Estats Units (CBP, per les sigles en anglès) seguir aplicant la prohibició d'entrar als EUA per donar plasma als donants amb visats B1 i B2.

A mesura que les donacions de plasma continuen accelerant-se, els esforços addicionals de la companyia per reduir el cost per litre de plasma es comencen a constatar, recolzant la millora de la rendibilitat prevista per als propers anys, ha subratllat Grifols. En paral·lel, destaca el compromís de contenció de les despeses operatives mitjançant el pla d'estalvi de costos i la repriorització de projectes d'R+D.

Les agències de qualificació també reconeixen el valor afegit que aporta l'adquisició de Biotest, amb dues proteïnes noves, que s'espera que contribueixin significativament a la millora de marges a mitjà termini.

Les actualitzacions de Moody's i Fitch subratllen igualment que esperen una gradual millora del palanquejament de Grifols el 2023 i el 2024.

Noticias relacionadas

contador