ep planta de ence en huelva
ENCE. - Archivo
3,40€
  • -0,01€
  • -0,35%

S&P Global Ratings ha mantingut la qualificació creditícia d'Ence Energia i Cel·lulosa dins el grau d'especulació, a 'BB', i ha rebaixat la seva perspectiva des d''estable' a 'negativa', com a conseqüència de la caiguda del preu de la cel·lulosa.

En concret, l'agència estima per aquest any un preu de la cel·lulosa un 20% per sota de la registrada el 2018, cosa que afecta així el marge brut de l'empresa, que acabarà l'exercici al 20%, enfront del 27% estimat anteriorment.

Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'agència també fa referència a la creixent contribució del negoci d'Energia Renovable, que aporta "més estabilitat" al grup.

La companyia va obtenir un benefici net de 27,8 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra que suposa una caiguda del 69,6% respecte al mateix període del l'exercici anterior. Els ingressos del grup paperer i energètic, per la seva banda, van arribar als 587.100.000 d'euros, amb un retrocés del 5,3%.

De fet, els resultats del grup fins a setembre es van veure afectats per la situació de mercat de la cel·lulosa, amb un preu net de gairebé 200 dòlars (180 euros) per tona per sota de la seva mitjana durant els últims deu anys.

Noticias relacionadas

contador