ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa y el director financiero del banco
BANKINTER - Archivo
7,13€
  • 0,22€
  • 3,13%

Garrotada d'S&P a Bankinter. L'agència de qualificació creditícia, "després d'analitzar la proposta de distribució en espècie de la prima d'emissió mitjançant el lliurament als seus accionistes d'accions de la seva filial Línea Directa Aseguradora", ha confirmat tots els ràtings crediticis del banc i, al seu torn, canviat la seva perspectiva des d''estable' a 'negativa'.

Així ho ha anunciat Bankinter a través d'un fet rellevant enviat a la CNMV. Cal recordar que recentment Renta 4 va passar la tisora ​​també per la valoració de l'entitat bancària davant la sortida a borsa d'LDA.

L'entitat de banca privada li reitera el consell de 'mantenir' i aposta perquè "mantindrà el ROE elevat després de l'spin off d'LDA". L'operació anunciada sobre la seva participació d'LDA permetrà "aflorar el valor d'aquesta" tenint un impacte en els comptes de 2020 "poc significatiu" que permetran a Bankinter "mantenir aquests nivells de ROE de doble dígit".

Així mateix, Renta 4 ha apuntat que "la diversificació d'ingressos passarà a dependre en major mesura del negoci bancari (més diversificat geogràficament) i del de finançament al consum". Tot i la rebaixa del seu preu, Renta 4 creu que "Bankinter és una opció interessant dins del sector financer tot i el limitat potencial que li donem".

Finalment, Renta 4 ha postil·lat que "en les nostres estimacions per al 2020 no estem incloent l'operació anunciada d'LDA, per estar pendent d'aprovació i pel reduït impacte que tindria en els comptes de banc i que estimem suposaria mantenir nivells de ROE del 10% el 2020e".

Noticias relacionadas

contador