colonial

Standard & Poor's ha publicat un informe en què assegura que les immobiliàries Colonial i Merlin estan els suficientment diversificades, de manera que podran absorbir una forta caiguda del mercat d'oficines a Catalunya amb motiu de la tensió política entre el govern de la Comunitat i el central sense que les seves valoracions es vegin afectats.

S&P assenyala que les dues empreses podrien absorbir una caiguda del 50% del valor de la seva cartera d'oficines a Catalunya sense que se superés el llindar de la seva ràtio de deute corresponent que activa una rebaixa del ràting.

En el cas de Colonial només el 10% de la seva cartera d'oficines se situa a Barcelona i la resta es reparteix entre Madrid (15%) i París (75%). "Una evolució feble a Barcelona es podria veure compensada per una evolució millor de París o Madrid, sobretot si alguns dels inquilins de Colonial a Barcelona traslladen la seva demanda cap a Madrid", apunta l'agència de ràting.

En el cas de Merlin, la diversificació no només és geogràfica sinó que abasta també diversos segments: oficines, centres comercials i logística, ha assenyalat S&P. Pel que fa a les oficines de Merlin, el 82% de la cartera es concentra a Madrid i el 13%, a Barcelona.

Noticias relacionadas

contador