ep archivo   recurso de solaria
SOLARIA - Archivo

Solaria ha informat aquest dilluns que ha arribat a un principi d'acord amb ABN Amro, Commerzbank i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per al finançament a llarg termini de 736 MW.

  • 11,60€
  • 3,48%

L'acord està subjecte a la finalització amb èxit de la due diligence dels projectes i a l'aprovació final del comitè de risc del banc.

El finançament s'articula amb la modalitat de Project Finance per un import de 375 milions d'euros. Es tracta del major acord de finançament de la història de la companyia.

En paraules del president de Solaria, Enrique Díaz-Tejeiro: “És un orgull poder anunciar aquest acord que posa de manifest tant la confiança renovada del Banc Europeu d'Inversions (BEI) en Solaria, com també de nous socis molt rellevants com són ABN Amro i Commerzbank. Aquest finançament contribuirà a la consecució dels nostres objectius i, per tant, a assegurar la transició energètica clau per a la societat”.

L'energia abocada a la xarxa de les plantes fotovoltaiques de 736 MW serà 100% renovable i evitarà l'emissió de 340.000 tones de CO2 a l'atmosfera anualment. La generació d'aquestes plantes fotovoltaiques podria abastir 416.000 llars espanyoles cada any.

LES RENOVABLES SEGUEIXEN DISPARADES

Les companyies d'energies renovables continuen pujant aquest dilluns impulsades per la guerra entre Rússia i Ucraïna, que ha suposat un esperó per a les cotitzacions, com ja es va veure la setmana passada. Solaria es dispara un 8% avui i Siemens Gamesa el segueix amb alces del 7%.

Després de les últimes revaloracions, Solaria ha aconseguit recuperar-se a l'any i ja només cau un 4% a l'acumulat del 2022. Recordem que avui publica resultats al tancament. "Esperem forts creixements d'activitat derivats de la capacitat instal·lada més gran i, per tant, més capacitat de generació", assenyalen des de Renda 4.

Noticias relacionadas

contador