solaria 2

Solaria ha anunciat que ha tancat un acord de compravenda d'energia a llarg termini (PPA), en la modalitat financera, amb Endesa per una durada de 10 anys i una potència contractada de 126 MW, segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 18,30€
  • 0,94%
  • 11,79€
  • 0,08%

Les accions de Solaria s'han disparat per sobre de l'11%, després d'aquest anunci i se situen al capdavant de l'IBEX-35.

Val a dir que la companyia ha presentat els resultats corresponents al primer semestre de l'any aquest mateix dijous en el marc del seu Capital Markets Day, que s'ha celebrat a Londres. Durant els sis primers mesos de l'exercici fiscal, la companyia va augmentar el benefici un 15% fins als 50,07 milions d'euros.

Solaria està sent un dels pitjors valors de l'IBEX 35 aquest 2023. Des del començament d'any, la renovable s'ha deixat un 24,53% a borsa, sent la tercera pitjor companyia del selectiu espanyol únicament per darrere d'Acciona (-30,66%) i Acciona Energia (-33,3%).

Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, assenyala que les retallades a la borsa de les renovables s'expliquen perquè l'actual context de pujades de tipus d'interès, augment dels costos i elevades expectatives penalitza tot el sector a nivell global. Tot i això, aquest expert assenyala que hi ha certes esperances que el pitjor d'aquests vents en contra estigui arribant al final i que l'impuls de creixement subjacent segueixi creixent.

Durant les últimes setmanes, Solaria ha rebut forts recolzaments per part d'empreses com Citi. En concret, el banc nord-americà va millorar les seves accions a comprar des de vendre i en va elevar el preu objectiu fins als 16,3 euros des dels 14,5 anteriors. Citi justifica el seu consell, que dibuixa un potencial de revaloració de més del 20% des de nivells actuals, perquè després de "la recent caiguda del preu de les accions, creiem que els títols de Solaria ja no estan valorant un creixement futur no garantit significatiu, això que ofereix un atractiu potencial alcista per als inversors”.

De la mateixa manera, RBC va millorar també el preu objectiu a la renovable espanyola dels 16 als 18 euros en preveure una gran rendibilitat de l'empresa durant els propers trimestres. Alhora, Barclays n'ha elevat gairebé 5 euros, fins als 21 euros per acció, el preu objectiu de la companyia, ja que "la cartera de projectes de la companyia s'ha reduït substancialment durant els darrers trimestres, amb millors acords de finançament de deute i aprovacions regulatòries favorables". "Amb una millor visibilitat sobre els possibles pics dels tipus d'interès, el perfil de risc-recompensa de Solaria ens sembla atractiu", conclouen.

Noticias relacionadas

contador