• "Aràbia Saudita té una gran capacitat solar", afirma el conseller delegat de SoftBank
softbank

Aràbia Saudita i el gegant nipó de les telecomunicacions reconvertit en inversor tecnològic, Softbank, ses van expandir la seva col·laboració anunciant aquest dimarts un acord per crear el major projecte d'energia solar del món durant una conferència de premsa que va tenir lloc a Nova York.

L'ambiciós projecte proporcionarà 200 gigawatts d'energia solar i tindrà un cost de 200.000 milions de dòlars (161.000 milions d'euros) i es perllongarà fins al 2030. En comparació, als Estats Units hi ha a l'actualitat (operant o en desenvolupament) un total de 70 gigawatts de capacitat d'energia solar segons una llista de l'Associació d'Indústries de l'Energia Solar (SEIA).

Aràbia Saudita, país fortament depenent del petroli, busca així noves fonts d'energia

El projecte és tan gran que, segons el conseller delegat de Softbank, Masayoshi Son, crearà una indústria nacional de fabricació d'equips solars a l'Aràbia Saudita.

No obstant això, l'operació encara està en les seves primeres etapes encara que aquest dimarts es va fer un pas important, després de la signatura duta a terme pel príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohammed bin Salman i el seu fill, d'un memoràndum d'entesa entre el Fons de Inversió Pública de l'Aràbia Saudita i el Softbank Vision Fund, vehicle inversor de la companyia japonesa.

"Aquest tipus de projecte mai hagués estat possible sense la gran visió que compartim amb el príncep hereu. Aràbia Saudita té una gran capacitat solar i grans terres, a més de molts enginyers i treballadors", va reconèixer Son als periodistes durant la conferència.

Aquesta decisió confirma la intenció del príncep saudita de donar suport a la diversificació de l'economia nacional del seu país, que a l'actualitat depèn enormement del petroli. Els dos primers parcs solars podran generar 7,2 gigawatts i està previst que es comenci la seva construcció aquest mateix any, per començar a generar energia a partir de 2019.

Els 200.000 milions de dòlars del projecte es distribuiran en la construcció de parcs solars, la integració de la tecnologia i la construcció de grans instal·lacions i centres de recerca i desenvolupament, segons ha anunciat Son.

Noticias relacionadas

contador