• El banc va dir que comença 2018 amb confiança "en un entorn econòmic i financer que hauria de ser gradualment més favorable"
societe generale, socgen

El banc francès Société Générale va registrar una caiguda del 82% al benefici net del quart trimestre afectat pels càrrecs impositius i els costos de reestructuració de la banca minorista. En el conjunt de 2017, el banc va guanyar 2.806 milions, un 27,6% menys.

  • 25,92€
  • 2,61%

El benefici net va caure fins als 69 milions d'euros durant el quart trimestre des dels 390 milions de l'any anterior, però va superar les expectatives del mercat, que esperava unes pèrdues de 303 milions, segons un sondeig de Reuters entre sis analistes.

El banc va dir que comença 2018 amb confiança "en un entorn econòmic i financer que hauria de ser gradualment més favorable".

En declaracions a la CNBC, Severin Cabannes, sotsdirector executiu de Société, es va mostrar optimista tot i la caiguda del benefici, i va explicar que el banc continua guanyant presència amb les seves activitats de mercat. Va afegir que l'acompliment del seu negoci de renda fixa ha estat sòlid, destacant la creixent demanda dels seus productes estructurats.

"Si es compara amb la mitjana del mercat, val a dir que el nostre exercici està per sobre de la mitjana del mercat aquest trimestre", va dir Cabannes.

Sobre els últims moviments del mercat i sobre la pujada de la volatilitat fins a nivells rècord, el banquer va recalcar que la volatilitat ha estat en mínims històrics al llarg de 2017 i que se’n pot esperar un canvi. "Vam tenir un pic dilluns passat, però no és una situació estructural i anticipem un règim de volatilitat una mica més gran durant el proper període de temps".

Però això no canvia les perspectives positives del banc per a aquest any i el pròxim respecte al mercat, va dir Cabannes. "Seguim sent molt positius per a l'entorn macroeconòmic".

Noticias relacionadas

contador