societe-generale 20180301190304

El banc francès Société Générale (SocGen) ha comunicat aquest dimarts la seva intenció de comprar el negoci de renda variable i matèries primeres de Commerzbank, i enfortirà així la seva presència en diferents àrees com els derivats, alhora que el banc amb seu a Frankfurt avança en el seu objectiu de desprendre d'actius no estratègics.

  • 13,37€
  • 2,49%
  • 24,71€
  • 2,28%

Cap dels dos bancs ha revelat el preu de la transacció, tot i que Commerzbank ha declarat que la seva divisió de renda variable i matèries primeres va tenir uns ingressos bruts el 2017 de 381 milions d'euros.

Commerzbank, controlat en part pel Govern alemany, s'ha anat reestructurant a mesura que certes àrees de la seva activitat s'han vist afectades per la debilitat dels mercats i la lentitud de la demanda de préstecs.

SocGen ha declarat que la compra impulsarà el seu Lyxor, que té una forta presència en el camp dels fons cotitzats en borsa (ETF), i elevarà la seva presència a Alemanya, l'economia més gran de la Zona Euro.

La unitat d'inversió de SocGen ha estat sota pressió després de la sortida de l'anterior cap, Didier Valet, el març, per una investigació sobre un suposat cas de frau per manipulació del Libor. També ha tingut alguns resultats relativament tebis en derivats, una àrea en què ha estat tradicionalment fort.

"A més de complementar la franquícia d’ETF de Lyxor, aquesta adquisició serà transformadora per a les nostres activitats a Alemanya, ja que permetrà a Société Générale arribar a una nova escala en l'economia líder de l'Eurozona", ha dit Séverin Cabannes, director general adjunt de SocGen.

La venda està en línia amb l’"estratègia 4.0" del banc alemany, que implica la desinversió d'actius no estratègics per recaptar capital per a la franquícia de banca bàsica de la companyia, ha dit el director general de Commerzbank, Martin Zielke.

"Estem simplificant el nostre negoci contribuint als nostres objectius de reducció de costos i alliberant capital per al benefici del nostre negoci principal amb clients privats i corporatius", ha afegit Zielke.

Noticias relacionadas

contador