• Amb la represa de la seva activitat, la companyia espera incrementar el volum de producció de cel·lulosa en més d'un 40%
ep sniace
EUROPA PRESS

Sniace es dispara més d'un 17% al Continu (0,226 euros) després de comunicar aquest dilluns la posada en marxa de les seves línies de producció de fibra de viscosa a la fàbrica de Viscocel, paralitzada des de juliol de 2013. Aquesta decisió suposa que la companyia podrà fabricar i vendre anualment a prop de 27.000 tones de fibra en les seves diferents especificacions.

  • 0,05€
  • 0,00%

Amb la represa de la seva activitat, la companyia espera incrementar el volum de producció de cel·lulosa en més d'un 40% i el volum de producció de lignines en unes 35.000 tones cada any, que vendrà a Lignotech Ibèrica, empresa participada en un 60% pel Grup Borregaard i un 40% pel Grup Sniace. A més, ha informat que duplicarà la producció i venda d'electricitat amb la posada en marxa d'una segona turbina, amb el qual s'aconseguirà una potència elèctrica aproximada de 90 megawatts (MW), segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La companyia culmina així el procés iniciat el 2016 per la represa de la seva activitat industrial i la total implantació del pla de viabilitat, després de la inversió realitzada per a la seva modernització, la captació de fons necessaris mitjançant dues ampliacions de capital, la reestructuració de la major part del deute associat als creditors singulars, l'execució de l'acord laboral per a la reincorporació de tots els treballadors afectats i l'obtenció de les autoritzacions mediambientals pertinents.

En declaracions a Europa Press el passat mes de setembre, el president del comitè d'empresa de Sniace, Antonio Pérez Portilla, ha avançat que es necessitarien més de 150 treballadors per arrencar Viscocel, sumant-hi els ja existents 60 empleats més procedents de dos col·lectius: d' una banda, els que al seu moment no van acceptar el retorn a la fàbrica a mitja jornada i els que l'empresa tenia l'obligació de fer-los l'oferta de contracte a temps complet una vegada iniciada l'activitat i, de l'altra, els joves amb contracte de relleu ja finalitzat i que van passar a formar part de la borsa.

Sniace va retallar les seves pèrdues un 87% al tancament del tercer trimestre de l'any, fins als 647.000 euros. La xifra de negoci de la companyia es va situar als 30,8 milions d'euros entre gener i setembre, fet que va suposar multiplicar per més de 16 vegades els ingressos obtinguts durant les mateixes dates de l'exercici precedent, que van ser d’1,8 milions d'euros. Per la seva banda, el benefici brut d'explotació (EBITDA) de l'empresa va millorar un 14%, encara que es va mantenir negatiu en 4,6 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador