ep sede de grifols en barcelona cataluna espana
David Zorrakino - Europa Press

Grifols segueix centrant l'atenció del mercat després que Gotham City Research l'acusés aquest dimarts de manipular els comptes. En referència a això, Roberto Scholtes, cap d'estratègia de Singular Bank, ha indicat que no veu un "risc existencial per a la companyia ni un frau", tot i que creu que sí "ha de fer aclariments".

  • 9,89€
  • -0,64%
  • 6,81€
  • -2,85%

Així mateix, l'expert ha reconegut que "hi ha unes pràctiques comptables agressives o discutibles", i que Grifols "és una companyia molt palanquejada que pot perdre la confiança dels mercats, per tant es podria veure obligada a pagar diferencials molt més alts en el refinançament del seu deute i a emprendre alguna ampliació de capital dilutiva per als accionistes".

"Grifols es troba sens dubte en una situació complicada a causa del seu alt palanquejament i la necessitat de refinançar el seu deute, cosa que justifica un descompte en la seva valoració borsària i uns diferencials crediticis més grans", ha explicat l'entitat en una anàlisi realitzada després de l'informe baixista sobre Grifols per part de Gotham City Research.

A més, estimen que "l'informe de Gotham assenyala algunes pràctiques comptables qüestionables que poden crear certa distorsió a la ràtio de palanquejament de la companyia, però no a la magnitud assenyalada".

"La companyia pot ser un venedor forçat de certs actius o participacions, o haver de fer una ampliació de capital, però no considerem que els seus beneficis o el seu endeutament siguin materialment diferents dels oficialment reportats", ha subratllat el banc.

Durant la presentació de les seves perspectives econòmiques i estratègia d'inversió per a aquest any, a Singular Bank han destacat la seva aposta per una estratègia defensiva, en què prevalen sectors com el sanitari.

Per això, i en relació amb la situació de Grifols, Scholtes ha declarat que la farmacèutica "és una gota d'aigua en un oceà del sector sanitari que està en una dinàmica radicalment diferent".

Com a exemple, ha fet èmfasi en les recents operacions corporatives que companyies com Johnson & Johnson o Novo Nordisk han dut a terme per adquirir empreses emergents i reforçar determinades àrees, cosa que està permetent al sector sanitari "superar el sotrac en els seus resultats i reprendre un camí de fort creixement estructural”.

Noticias relacionadas

contador