ep sede de grifols en barcelona en barcelona catalunya espana
David Zorrakino - Europa Press

Grifols celebrarà aquest dijous una conferència telefònica amb inversors per "proporcionar més detalls sobre la informació falsa recent i les especulacions publicades per Gotham City Research", segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

  • 9,89€
  • -0,64%
  • 6,81€
  • -2,85%

La farmacèutica ha detallat que, en finalitzar la conferència, hi haurà una sessió de preguntes i respostes en què només es permetrà a "analistes de venda fer preguntes".

Aquesta convocatòria es produeix com a consenqüència de l'informe donat a conèixer per Gotham, en què acusa Grifols de falsejar el seu balanç mitjançant operacions vinculades amb Scranton Enterprises (un vehicle creat per la família Grifols), ja que les dues companyies "consoliden completament BPC + Haema als seus estats financers", un "tractament materialment enganyós i incorrecte".

L'empresa, que insisteix que no s'ha produït cap operació il·legal, ha informat que emprendrà accions legals contra l'empresa per l'important dany causat, tant financer com de reputacional, a la societat, així com a tots els seus accionistes i per provocar una gran preocupació als pacients i donants”.

Així mateix, ha defensat el seu actual president executiu i conseller delegat, Thomas Glanzmann, que ha estat atacat de manera directa a l'informe de Gotham.

Grifols ha assenyalat que "el Consell recolza plenament Thomas Glanzmann des del nomenament dels seus càrrecs" i que "totes les operacions rellevants descrites, publicades ahir a l'esmentat informe, han estat aprovades unànimement pel Consell d'Administració i els seus diferents Comitès, i inclouen tota la informació i documentació de suport necessàries, incloent-hi valoracions i opinions de tercers".

Noticias relacionadas

contador