ep laboratorio de siemens healthineers
Siemens Healthineers

Siemens Healthineers, l'empresa de tecnologia mèdica i imatge diagnòstica controlada per Siemens, que puja més d'un 2% aquest dilluns, ha arribat a un acord per a l'adquisició de la companyia estatunidenca Varian Medical Systems per prop de 16.400 milions de dòlars (13.948 milions d'euros), segons van anunciar totes dues empreses, que confien a tancar la transacció durant la primera meitat de 2021.

  • 176,96€
  • 0,02%

Segons els termes de l'acord, Siemens Healthineers pagarà 177,50 dòlars en efectiu per cada acció de Varian, la qual cosa representa una prima del 24% respecte del preu de tancament de les accions de l'empresa nord-americana divendres passat.

El consell d'administració de Varian ha aprovat de manera unànime l'operació i ha recomanat als accionistes de la companyia que donin suport a la transacció.

La companyia alemanya espera que l'adquisició de Varian contribueixi positivament al benefici per acció ajustat de Siemens Healthineers durant els primers 12 mesos després del tancament de la transacció, que Siemens Healthineers espera que proporcionarà sinergies d'Ebit d'uns 300 milions d'euros a l'any per a 2025.

"Amb aquesta combinació de dues companyies líders, fem dos salts en un sol pas: un salt en la lluita contra el càncer i un salt en el nostre impacte general en l'atenció mèdica", va declarar Bernd Montag, conseller delegat de Siemens Healthineers.

"Siemens Healthineers valora el talent i compromís dels nostres empleats i reconeix la fortalesa de la marca Varian, la nostra cartera d'avantguarda i les relacions que hem fomentat (...) El nostre consell confia que la combinació amb Siemens Healthineers és el camí correcte per a Varian, oferint un valor immediat i convincent als nostres accionistes, al mateix temps que ens acosta encara més a la nostra visió transformadora d'un món sense por al càncer", va apuntar Dow Wilson, president i conseller delegat de Varian.

Noticias relacionadas

contador