• Subministrarà turbines per a un parc eòlic offshore a França
  • La seva capitalització borsària s'ha elevat fins a 8.300 milions d'euros
ep markus tacke nuevo consejero delegadosiemens gamesa
SIEMENS GAMESA

El vent bufa a favor de Siemens Gamesa a l'inici d'any. Des que va començar 2018, les accions del fabricant de turbines eòliques acumulen una revaloració del 8% (aquest dijous avancen gairebé un 3%, fins a 12,34 euros).

  • 18,05€
  • 0,00%

Després de ser un dels pitjors valors de l'IBEX el 2017, Siemens Gamesa ha començat l'any amb una gran inèrcia alcista, a la calor dels últims contractes internacionals anunciats durant els últims dies i setmanes.

Per exemple, aquest mateix dijous ha anunciat un nou contracte per subministrar turbines a un parc eòlic offshore a França de 500 megawatts (MW).

Dilluns passat, els seus títols van rebotar més del 4% després de publicar que negocia contractes al Brasil per uns 500 milions d'euros. A més, també van rebre impuls després que els analistes de Kepler elevessin un 3% la valoració d'un dels seus principals rivals, el grup danès Vestas.

Recentment, l'empresa va guanyar un contracte per desenvolupar 262 MW a Egipte. Ha estat el major acord signat en la seva història al país africà, on és líder del mercat amb més de 890 MW instal·lats fins a la data.

Després d'aquest ral·li borsari de principis d'any, la capitalització borsària de Siemens Gamesa s'ha elevat fins a 8.300 milions d'euros. No obstant això, durant els últims dotze mesos, els seus títols encara perden un 37%, cosa que dóna una idea de la magnitud de la seva caiguda en borsa.

Segons anàlisi tècnica, José María Rodríguez destaca que el valor almenys ha dibuixat un primer màxim creixent als 12,69 euros durant les últimes sessions, però afegeix que "el problema del moment actual és que són nombroses les resistències que el títol presenta per sobre: els 12,85 euros (màxims d'octubre), els 13,04 euros (màxims de setembre), els 14,09 euros (màxims d'agost) i sobretot i més important l'imponent buit baixista de la sessió del 27 de juliol".

Noticias relacionadas

contador