ep andreas nauen nuevo consejero delegado de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY

Siemens Gamesa ha tancat dues comandes a Vietnam per al subministrament de la seva turbina 'SG 5.0-145' per a projectes eòlics per un total de 165 megavats (MW).

  • 18,05€
  • 0,00%

Els dos projectes als quals subministrarà el fabricant són els parcs eòlics de Tan Thuan i Thai Hoa, amb 75 MW i 90 MW, respectivament.

El parc eòlic Tan Thuan és el quart parc 'nearshore' (pròxim a la costa) que el grup instal·la a Vietnam i és també el major projecte d'aquestes característiques fins avui al país.

El fabricant subministrarà aquests aerogeneradors a Power Engineering Consulting Joint Stock Company 2 de Vietnam, que construeix el parc de Tan Thuan, i Pacific Corporation, que promou el de Thai Hoa. Siemens Gamesa s'encarregarà del manteniment de tots dos projectes durant deu i vint anys, respectivament.

Després de la seva posada en marxa prevista per a mitjan 2021, tots dos parcs generaran suficient electricitat per satisfer la demanda de més de 350.000 vietnamites.

El 'chief regions officer' de la divisió 'Onshore' de Siemens Gamesa, Enrique Pedrosa, va valorar que la plataforma 4.X de la companyia "està guanyant cada vegada més protagonisme a Vietnam, amb les nombroses comandes signades en aquest mercat".

Vietnam ofereix un gran potencial per al desenvolupament de l'energia eòlica. Segons el World Bank Group, el país té capacitat per instal·lar 24 gigavatios (GW) 'onshore', i 475 GW 'offshore' al llarg dels més de 3.000 quilòmetres de costa. A la fi de 2019 el país comptava amb 487,4 MW de capacitat eòlica instal·lada i el govern vietnamita preveu que aquesta xifra augmenti en més d'11 GW per a 2025.

PRESÈNCIA A VIETNAM I ÀSIA-PACÍFIC

A Vietnam, Siemens Gamesa ha instal·lat tres parcs eòlics, i n'està construint set més. La companyia és present en els mercats d'Àsia-Pacífic des dels anys 80 i ha instal·lat més de 8,4 GW de turbines a la regió.

En el segment eòlic marí, l'empresa ha completat amb èxit la instal·lació del primer projecte a Taiwan al 2019 (128 MW), on compta amb 2 GW més de comandes en ferm.

Noticias relacionadas

contador