• Siemens Gamesa aconseguirà aquesta retallada amb 1.600 milions d'euros a través de la productivitat i 400 milions que provindran de les sinergies
siemens gamesa presentaci n plan

Siemens Gamesa ha presentat aquest dijous el seu pla estratègic per al període 2018-2020. En aquest full de ruta destaca l'estalvi de costos per valor de 2.000 milions d'euros i una previsió de marge benefici operatiu (EBIT) d'entre el 8 i el 10%, segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Després d'aquest anunci, les accions de la companyia lideren les pujades de l'IBEX-35 (+3,5%) i cotitza als 12,78 euros.

  • 18,05€
  • 0,00%

Per assolir aquests objectius el 2020, Siemens Gamesa ha inclòs una sèrie de mesures que inclou l'optimització de la cartera de productes, de la política de compres i de la presència industrial, així com la reestructuració de 6.000 llocs de treball a tot el món posada ja en marxa. La companyia divideix aquests 2.000 milions de costos en: 1.600 milions d'euros a través de la productivitat i 400 milions que provindran de les sinergies.

Les expectatives de la companyies per al seu negoci 'onshore' és de "creixement moderat". En aquest sentit, a l'horitzó del pla, llançarà nous aerogeneradors de la plataforma onshore de 4.2 MW, amb rotors de 132, 145 i 155 metres, així com altres específics per cobrir les necessitats de mercats clau com els Estats Units o l'Índia. Les seves previsions per al negoci 'offshore' i de serveis esperen un "fort creixement". En concret, per al seu negoci marí, Siemens Gamesa té l'objectiu de mantenir el seu lideratge a Europa i establir-se com a referent als mercats emergents, com Taiwan o als Estats Units.

Markus Tacke, conseller delegat de Siemens Gamesa, ha assenyalat durant la presentació d'aquest pla que "les mesures posades en marxa durant els últims mesos, juntament amb aquest nou pla, situen la companyia en al camí d'un creixement sòlid i rendible". "Això ens habilita per generar encara més valor per als nostres accionistes i clients, confirmant definitivament el racional de la integració i posicionant-nos com a líders davant un entorn cada vegada més competitiu", va afegir. Al costat de Tacke, durant aquesta presentació de pla estratègic per al període 2018-2020 han estat el director financer, Miguel Ángel López, i el director general d'Estratègia i Integració, David Mesonero.

La companyia ha marcat uns objectius de marge benefici operatiu (EBIT) d'entre el 8% i el 10%, enfront del 7,1% que va obtenir el 2017. Miguel Ángel López, director general financer de Siemens Gamesa, apunta que aquesta millora de les previsions dels marges "prové del programa L3AD2020 centrat en el creixement rendible", va afirmar durant la presentació d'aquest projecte i ha afegit que "a partir de 2018 la companyia obtindrà benefici net".

Un altre dels punts d'aquest pla és destinar a retribuir als accionistes en dividend el 25% del seu benefici net. Siemens Gamesa busca amb aquest full de ruta una rendibilitat del capital (ROCE) d'entre el 8% i el 10%. La inversió serà inferior al 5% de les vendes, per sota del 5,7% estimat per 2017.

Els analistes de Bankinter apunten que "els primers flaixos són positius gràcies a unes sinergies esperades superiors al que s'havia anunciat prèviament, a l'esforç en la reducció de costos i la recuperació de marges. A més, la companyia estableix una política de dividend", afirmen.

Noticias relacionadas

contador