ep archivo   turbina de 14 mw de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Jochen Eickholt, el recent nomenat conseller executiu (CEO) de Siemens Gamesa, ha negat que se segregarà part del negoci de la companyia i ha indicat que centrarà la seva feina en els canvis que siguin necessaris per complir les expectatives i deixar de banda les pèrdues. Així ho ha detallat a la roda de premsa després de la junta d'accionistes de la companyia.

  • 18,05€
  • 0,00%

"Pel que fa a la segregació del negoci en terra ferma no sembla adequat perquè, com indicava abans durant la junta, les dues divisions exerciran un paper molt important al futur per garantir el negoci més rendible que tenim que és el dels serveis. Reduir els volums no afavoririen la posició global”, ha indicat el nou CEO com a resposta a les preguntes dels periodistes.

I és que l'atenció s'ha centrat en els plans d'Eickholt per millorar els marges de la companyia després que hagi hagut de llançar diversos avisos de revisió de benefici als darrers anys. "No he arribat a Siemens Gamesa amb un pla preconcebut, sinó que m'he pres les primeres setmanes per escoltar. Alguns dels canvis seran externs, i serà pels impactes de la pandèmia o l'impacte dels preus. Tot això ha tingut un impacte a la nostra rendibilitat", ha advertit.

Aquests plans, que a curt termini estan ben definits, però a mitjà i llarg termini encara estan en estudi, no passen, de moment, per una reducció de plantilla o tancament de fàbriques. De fet, molts dels problemes també tenen a veure per l'augment dels costos dels materials. "En terra ferma hem vist uns desenvolupaments importants durant els últims temps. Hi tenim una corba plana, això respon a les qüestions estructurals del mercat i dels productes, però ens enfrontem a un increment de costos i hem de trobar solucions“, ha exposat.

"Hem vist que hi va haver grans retards en alguns desenvolupaments. El procés s'ha endarrerit moltíssim. Hem de tenir en compte que estem parlant de processos difícils de gestionar. He identificat alguns dèficits que s'abordaran", ha afegit. "A mitjà termini volem optimitzar les estructures com sigui possible per tenir més potencial. Per això estudiaran altres activitats per desenvolupar l'excel·lència operativa", ha afirmat.

Entre els plans i els dèficits, la plataforma 5.X és un dels punts que cal millorar, segons el nou CEO. Els problemes de producció amb l'aerogenerador va ser un dels principals problemes al qual van al·ludir al seu últim avís de revisió de beneficis.

Sobre els possibles plans de Siemens Energy sobre Gamesa, Eickholt ha evitat contestar indicant que no és la persona indicada per parlar-ne.

La junta general d'accionistes ha ratificat els nomenaments de Jochen Eickholt com a conseller executiu, Francisco Belil, com a conseller no executiu i André Clark com a conseller no executiu dominical. Així mateix, han tirat endavant els comptes i els canvis del reglament proposats.

Noticias relacionadas

contador