ep archivo   turbina de 14 mw de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Un dia més, les companyies renovables tornen a escalar al capdamunt del selectiu. La crisi energètica que vivim a nivell mundial, i que s'ha anat complicant amb la guerra a Ucraïna, ha provocat que aquestes empreses estiguin sent les grans afavorides a la borsa en els últims temps. La transició energètica augmenta les apostes d'Occident en aquest tipus d'energies netes com a substitutiu del petroli i del gas, en què Europa continua tenint una gran dependència de Rússia.

  • 18,05€
  • 0,00%
  • 11,50€
  • -0,86%

Solaria i Siemens Gamesa es disparen novament aquest dimarts al capdamunt de l'IBEX, mentre que al Mercat Continu els millors títols són Soltec i Audax.

Tècnicament, Solaria està complint l'objectiu de pujada mínima teòrica que tenien projectat els experts d'IG per la ruptura a l'alça del canal baixista. "El valor continua mostrant una fortalesa impressionant tot i haver rebotat un 87,99% des dels mínims del 24 de febrer", assenyalen aquests analistes.

El següent nivell que cal vigilar ara se situa als 23,80 euros (61,8% de tota la caiguda que va començar al gener). La superació d'aquest nivell deixaria via lliure per tornar als màxims, situats als 31 euros, amb permís de la resistència intermèdia dels 27,68 euros.

Per la seva banda, el primer suport ara es troba als 18,64 i el segon, als 16. “Mentre cotitzi per sobre, la tendència és alcista i és un valor que es pot mantenir en cartera. No obstant això, és cert que , en estar lluny de suports, no té el millor punt d'entrada ja que les ordres de prou pèrdues n'estarien massa allunyats”, comenten des d'IG.

SIEMENS GAMESA: "MOLT PITJOR QUE SOLÀRIA'

Siemens Gamesa també rebota avui amb força. "Els 15,40 euros és una zona rellevant. Ha caigut fins a zones properes a aquest nivell en fins a cinc ocasions sense perdre'l. A nivell tècnic, el seu aspecte és molt pitjor que el de Solaria. Siemens continua estant en tendència baixista, encara que la zona en què es troba podria ser una bona ocasió per buscar rebots, ja que el suport és molt a prop", indiquen els experts d'IG.

Realment, Siemens Gamesa donaria una oportunitat real de compra en superar els 21,40 euros, ja que, si ho fes, activaria un objectiu de doble sòl que el portaria, almenys, fins als 26,23 euros. "No obstant, encara no ho ha activat, de manera que segueix sent molt més arriscat estar en Siemens Gamesa que en Solaria", conclouen des d'IG.

Noticias relacionadas

contador