ep archivo   turbina de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa ha signat el primer contracte a Espanya amb Kinesis Enerji, empresa turca d'inversió en energies renovables, per a la instal·lació d'un parc eòlic de 50 MW de capacitat al nord d'Espanya. El parc eòlic estarà equipat amb deu turbines del model SG 5.0-145 i s'espera que entri en funcionament al primer semestre del 2024. El contracte també inclou el manteniment dels aerogeneradors per un període de 25 anys.

  • 18,05€
  • 0,00%

L'energia que produirà aquest parc eòlic proporcionarà prou energia neta per abastir 40.000 llars i evitarà l'emissió de 132.000 tones de CO2 a l'any, xifra que equival a les emissions de prop de 80.000 vehicles. Per aconseguir aquest estalvi de CO2 caldria plantar-hi 5,7 milions d'arbres.

"És una gran notícia haver signat aquest contracte amb Kinesis Enerji, el primer a Espanya i el segon al món, ja que estic segur que reforçarà la nostra relació i ens portarà a assolir molts més acords en el futur. Aquest parc eòlic afegirà nova capacitat instal·lada de Siemens Gamesa a Espanya, on hem signat quatre contractes a l'últim trimestre que sumen més de 200 MW i que, un cop instal·lats, se sumaran als 15 GW que ja tenim a Espanya", va assegurar Javier Fernández-Combarro, Managing Director de Siemens Gamesa a Espanya.

"Estem molt satisfets d'haver aconseguit una altra fita important i d'haver fet un gran pas cap a la consecució del nostre primer projecte amb Siemens Gamesa a Espanya. Aquest projecte no és només una inversió per a nosaltres, sinó que també ajudarà les llars espanyoles a disposar d'energia neta a preus assequibles, alhora que es redueix la dependència dels combustibles fòssils importats, un tema crucial que hem d'abordar amb rapidesa. Aquest és, a més, el nostre segon contracte amb Siemens Gamesa, després d'un primer acord a Turquia que ha resultat molt fructífer. Siemens Gamesa ha estat un soci fiable durant molts anys i aquest acord servirà per millorar encara més la nostra excel·lent relació", va afirmar Hasan Inaloglu, President i CEO de Kinesis Enerji.

La construcció del parc eòlic impulsarà l'activitat de les plantes de Siemens Gamesa a Espanya, ja que les seves deu navetes s'acoblaran a la planta d'Àgreda (Sòria), les multiplicadores es produiran a les fàbriques d'Asteasu (Guipúscoa), Lerma (Burgos) i la ciutat de Burgos, i els components elèctrics es produiran a les fàbriques de Reinosa (Cantàbria), San Fernando de Henares (Madrid) i Benisanó (València).

Aquest nou projecte impulsarà també l'activitat dels proveïdors de Siemens Gamesa a Espanya, encarregats de la producció de diferents components. El 2021, les compres de Siemens Gamesa a proveïdors espanyols van pujar als 1.115 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador