siemens gamesa parque eolico

Siemens Gamesa ha anunciat aquest dimarts que ha tancat un nou contracte amb el promotor sud-coreà SK D&D per al subministrament de 15 aerogeneradors del model SG 5.0-145, que s'instal·laran al tercer parc eòlic més gran del país. Després de la posada en marxa, prevista per al 2024, el parc eòlic de Gunwi, de 75 MW, generarà electricitat suficient per abastir 64.000 llars.

  • 18,05€
  • 0,00%

La companyia espanyola ha explicat en una nota que el parc eòlic de Gunwi, situat a Gunwi-gun, província de Kyongsangbuk-do, estarà equipat amb aerogeneradors SG 5.0-145, dels més potents disponibles al mercat local, per aprofitar al màxim recursos eòlics d'aquesta zona muntanyosa.

Siemens Gamesa també ha signat un acord de manteniment del parc durant els propers 20 anys, cosa que permetrà optimitzar el seu rendiment.

A la nota es detalla que SK D&D és una filial de SK Group, un dels principals conglomerats sud-coreans, que ha anat augmentant la seva inversió al mercat de les energies renovables als últims anys per complir els seus compromisos sostenibles. De fet, des del 2014 ha col·laborat amb Siemens Gamesa en el desenvolupament de dos parcs eòlics més amb una potència conjunta de 84 MW.

A més, Siemens Gamesa remarca que Corea del Sud ha estat un dels primers països asiàtics a comprometre's a aconseguir la neutralitat de carboni per al 2050, amb plans anunciats per desenvolupar l'energia eòlica, tant a terra com al mar, en un intent de reduir la seva dependència dels combustibles fòssils i evitar les emissions de carboni. De fet, assenyala que aquest projecte forma part dels esforços del país en aquest sentit, ja que vol impulsar l'objectiu de generació d'energia renovable fins al 20% al mix elèctric per al 2030.

A finals del 2021, el país comptava amb instal·lacions eòliques d'aproximadament 1,7 GW, amb una quota d'energia eòlica inferior a l'1% de la generació total d'electricitat.

Per la seva banda, Siemens Gamesa segueix guanyant quota de mercat a Àsia-Pacífic, on ha instal·lat més d'11 GW des de la dècada dels 80 a països com la Xina, Pakistan, Japó, Corea del Sud, Vietnam, Indonèsia, Filipines, Tailàndia, Austràlia i Nova Zelanda.

Cal recordar que al negoci a alta mar, la companyia va completar el 2019 la instal·lació del primer projecte d'eòlica marina a Taiwan, de 128 MW, i acumula comandes en ferm per uns 2 GW i acords de subministrament preferent per 1 GW.

Noticias relacionadas

contador