ep siemens gamesa suministrara 69 aerogeneradores con una capacidad de 759 mw a croswind en los
SIEMENS GAMESA RENEWABLE ENERGY / GURUTZ BEGOÑA
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Siemens Gamesa ha signat un acord amb Elawan Energy per instal·lar un dels seus majors complexos eòlics a Espanya. Segons ha informat la companyia aquest dimarts a través d'un comunicat, el complex està format per tres parcs situats a la província d'Albacete. L'acord inclou també el manteniment de les turbines per un període de 20 anys i està previst que entri en funcionament a mitjans de 2022. Les seves accions es col·loquen aquest dimarts entre les més alcistes de l'IBEX 35, amb pujades que ronden al 4%.

En concret, es tracta d'un acord de 150 MW per subministrar 30 turbines del model SG 5.0-145, un dels aerogeneradors terrestres més potents de la companyia, que està guanyant cada vegada més terreny al país, especialment idoni per a vents mitjans. El complex eòlic se situarà a les localitats de Font Álamo, Frontons i Derramador, cada parc de 50 MW.

Els 150 MW d'energia neta que produirà aquest complex eòlic permetran proporcionar electricitat a més de 110.000 llars, pràcticament la totalitat de la província d'Albacete. A més, per la seva grandària, la seva contribució a la protecció de l'entorn serà significativa, ja que evitarà l'emissió anual de gairebé 400.000 tones de CO2, xifra que equival a les emissions de més de 200.00 vehicles. Per aconseguir aquest estalvi de CO2 seria necessari plantar una mica més de sis milions d'arbres.

"L'acord amb Elawan per construir un dels complexos eòlics més grans de Siemens Gamesa a Espanya és una clara mostra de la nostra contribució i compromís amb l'expansió del sector eòlic al país, on som líders, amb el 53% de la quota de mercat. Aquest projecte permetrà seguir impulsant la producció de les nostres plantes a Espanya i l'activitat dels nostres proveïdors espanyols", ha assenyalat el CEO de la divisió Onshore de Siemens Gamesa, Lars Bondo Krogsgaard.

Com recorda la companyia, Siemens Gamesa compta actualment amb gairebé 15 GW instal·lats per tot Espanya, xifra que suposa el 53% de la capacitat total instal·lada al país, que a finals de 2020 arribava als 27,5 GW, segons dades de l'Associació Empresarial Eòlica (AEE). D'aquesta manera, l'eòlica s'ha convertit per primera vegada en la tecnologia amb major capacitat instal·lada al país.

La companyia també reforçarà la seva posició a Castella-La Manxa, regió en la qual està present des de l'any 1999 i on té instal·lats i connectats a la xarxa actualment 2.292 MW, el 59% del total instal·lat a la regió. A aquesta capacitat caldrà afegir els 150 MW del contracte signat amb Elawan.

Les 30 navetes s'ensamblaran a la planta de Siemens Gamesa a Ágreda (Soria), les multiplicadores es produiran a les plantes d'Asteasu (Guipúscoa), Lerma (Burgos) i Burgos capital, i els components elèctrics, a les fàbriques de Reinosa (Cantàbria ), San Fernando de Henares (Madrid) i Benissanó (València). Siemens Gamesa opera nou plantes a Espanya que donen feina a 1.200 persones. A Espanya compta amb un total de 4.500 empleats.

Aquest nou projecte suposarà també un impuls per als proveïdors espanyols de Siemens Gamesa, que participaran en la producció de diferents components. El 2020 les compres de Siemens Gamesa a empreses espanyoles van sumar 1.253 milions d'euros, el 4% més que l'any anterior.

Espanya és un dels països que més impuls està donant a les energies renovables. L'objectiu marcat per al 2030 és aconseguir que el 42% de l'ús final de l'energia provingui de renovables, davant el 20% de 2020, i que la presència d'energies renovables en el sector elèctric sigui de l'74%, per arribar a el 100% renovable el 2050. Entre les mesures dutes a terme per impulsar aquest creixement de les renovables destaquen les noves subhastes a Espanya, amb l'objectiu d'assignar un total de 20 GW fins a 2025, dels quals la meitat correspon a energia eòlica.

Noticias relacionadas

contador