ep parque eolicosiemens gamesa 20180925144808
SIEMENS GAMESA
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Siemens Gamesa segueix creixent a Espanya. La companyia ha anunciat que ha aconseguit nous contractes amb cinc clients diferents per subministrar un total de 200 MW, que inclouen els serveis d'operació i manteniment. Ho farà després d'instal·lar 63 aerogeneradors en set parcs situats a Navarra, Valladolid, Saragossa, Màlaga i Cadis.

La majoria d'aquests acords contemplen el subministrament del model SG 3.4-132, 42 turbines en total, encara que també instal·larà 16 aerogeneradors del model SG 2.6-114 i altres 5 del SG 2.6-126, ha explicat Siemens Gamesa en una nota, en la qual assenyala que la major part de les pales d'aquestes turbines es fabricaran a les plantes d'Aoiz, a Navarra, As Somozas, a Galícia, així com a la de Tànger, al Marroc. Per la seva banda, totes les nevates es produiran a la planta soriana d'Ágreda.

Per la seva banda, les filials de Siemens Gamesa, Gamesa Electric i Gamesa Gearbox, produiran les multiplicadores, els generadors, els convertidors i els armaris elèctrics a les plantes de Madrid, Cantàbria, Castella i Lleó, País Basc i València.

En concret, la companyia instal·larà 32 aerogeneradors SG 3.4-132 al complex eòlic Cavar, promogut conjuntament per Iberdrola i Caixa Rural de Navarra. Aquest projecte, integrat per quatre parcs eòlics amb una capacitat instal·lada de 111 MW, està situat als municipis de Cadreita i Valtierra, a Navarra. A més, realitzarà el manteniment durant deu anys. Així mateix, Siemens Gamesa instal·larà per a Alfanar Energy altres 12 aerogeneradors (32 MW): nou turbines del model SG 2.6-114 en el projecte La Escalereta II, a Màlaga, i altres tres del model SG 2.6-114 al parc La Estancia, situat a Cadis. En aquest cas, la companyia mantindrà i operarà aquests parcs durant vint anys.

A més, Siemens Gamesa ha arribat a un acord amb Villar Mir Energia per a la construcció clau en mà dels parcs saragossans Tablares (12 MW) i El Sotillo (15 MW). La companyia també lliurarà sis aerogeneradors SG 3.4-132 al Grup Jorge per al seu projecte Pedrola, un parc situat a Saragossa amb una potència de 21 MW que la companyia mantindrà durant deu anys. Finalment, Siemens Gamesa ha signat un acord amb Falck Renewables per al subministrament de quatre turbines SG 2.6-114 (11 MW) al parc Carrecastro, situat entre Tordesillas i Velilla, a Valladolid.

Amb aquests contractes Siemens Gamesa suma ja 1,2 GW de potència a Espanya des de finals de 2017, xifra que suposa la fabricació i instal·lació de 265 aerogeneradors. Al país compta amb més del 55% de la flota total instal·lada (més de 12.500 turbines). A més, la companyia s'encarrega del manteniment de més de 7.500 MW, al voltant d'un terç de la potència total instal·lada al país.

Noticias relacionadas

contador