siemens gamesa resultados portada
BOLSAMANIA
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Siemens Gamesa va guanyar 18 milions d'euros durant el seu primer trimestre fiscal enfront de les pèrdues de 35 milions del mateix període de 2018. El consens de FactSet n’esperava un benefici de 25 milions d'euros.

La companyia ha explicat que el benefici net reportat inclou una despesa financera neta de 13,6 milions d'euros (13,2 milions el primer trimestre de 2018); despeses per impostos de 8 milions d'euros (56 milions durant el primer trimestre del 2018 a causa de l'impacte puntual de la reforma fiscal dels EUA); i impacte del PPA (contractes a llarg termini) en l'amortització del valor raonable dels intangibles i dels costos de reestructuració i integració, nets d'impostos, per 70 milions d'euros (71 durant el primer trimestre de 2018).

Durant els tres primers mesos de l'any, la companyia ha incrementat les seves vendes un 6% enfront del mateix període de l'any anterior, fins a arribar als 2.262 milions d'euros, impulsades pels negocis d'energia eòlica marina (offshore) i de serveis. Així mateix, el volum de vendes d'aerogeneradors ha augmentat un 7% i es va situar en 2.129 MWe, gràcies a la contribució del negoci mar endins amb 609 MWe venuts (+76% interanual).

L'EBIT pre-PPA, costos d'integració i reestructuració ha estat de 138 milions (+4% interanual) i l'EBIT reportat de 40 milions (+13% interanual). El marge EBIT s'ha situat al 6,1%, -0,2 punts percentuals- enfront del marge del mateix trimestre de l'any anterior, a causa dels preus més baixos en la cartera de comandes de 2018 i de la menor activitat de vendes en el negoci d'aerogeneradors en terra ferma (onshore) i compensat parcialment per les sinergies de la integració, les mesures de productivitat i la forta activitat en el negoci mar endins i en serveis.

La posició de caixa neta és de 165 milions.

Font: Siemens Gamesa

ACTIVITAT COMERCIAL

Siemens Gamesa ha registrat una entrada de comandes d’11.500 milions d'euros durant els últims dotze mesos (+3% interanual), impulsada sobretot per l'augment del 28% de les comandes en el negoci en terra ferma (6.800 milions). Durant el primer trimestre, l'entrada de comandes ha estat de 2.500 milions, amb un "sòlid" acompliment de negoci d'aerogeneradors terrestres (1.800 milions, +7% interanual), segons ha expressat la companyia.

La cartera de comandes ascendeix així fins als 23.000 milions (+8% interanual), dels quals 15.700 milions són comandes que es materialitzaran després de l'exercici fiscal 2019. "Això suposa una major visibilitat de creixement futur i permet cobrir el 92% de les vendes establertes per a aquest any fiscal", ha assenyalat Siemens Gamesa.

Les perspectives del negoci eòlic es mantenen "sòlides". La companyia preveu que les instal·lacions globals arribin previsiblement als 72 GW anuals el 2025, xifra que suposa un creixement acumulat del 5%. En el cas del negoci eòlic marí l'increment acumulat serà del 27%, en passar d'instal·lar 2 GW anuals el 2018 fins als 12 GW el 2025.

QUÈ OPINEN ELS ANALISTES D'AQUESTS COMPTES?

Com és habitual quan publica xifres, Siemens Gamesa s'està comportant de forma molt volàtil aquest dimarts (ha obert amb alces del 2%, després ha passat a caure un 2%, després ha tornat a positiu...). Els analistes assenyalen que aquests comptes han superat el previst a nivell vendes mentre que s'han quedat sensiblement per sota a nivell de marges d’explotació i benefici net.

"L'acollida dels comptes podria ser negativa però s'aprofitaran les retallades per comprar", assenyalen els experts

Des de Renta 4 destaquen la "forta entrada de comandes" durant el trimestre i subratllen el fet que la cartera cobreixi ja el 92% de les vendes previstes de 2019. No obstant això, l'EBIT s'hauria situat per sota de les expectatives. "Després d'un EBIT un 12% per sota de les expectatives de mercat, creiem que l'acollida per part del mercat podria ser negativa tot i la confirmació de la guia i l'elevada cobertura de vendes 2019. Tot i això, creiem que les retallades en el valor podrien ser aprofitats per prendre-hi posicions de cara a llarg termini", apunten aquests experts.

Els analistes de Bankinter, per part seva, destaquen que les xifres han estat més febles del que s'esperava en marges durant el trimestre, encara que en positiu subratllen el fet que Siemens Gamesa hagi mantingut la guia per a l'any: vendes entre 10.000 i 11.000 milions, amb un marge EBIT entre el 7% i el 8,5%.

Noticias relacionadas

contador