dl siemens energy logo dax frankfurt energy gas power siemens gamesa wind engineering logo
Sharecast graphic / Josh White

Siemens Energy ha anunciat aquest dimarts, al Capital Markets Day, la seva intenció de llançar de manera formal l'OPA voluntària sobre el 32,9% que no controla de Siemens Gamesa Renewable Energy a mitjans del proper setembre i que l'aprovació de l'exclusió en borsa de la companyia es produeixi el proper novembre.

  • 18,05€
  • 0,00%

El conseller delegat de Siemens Gamesa, Jochen Eickholt, ha fet una presentació en el marc de la trobada en què ha destacat que les condicions de mercat a curt termini segueixen sent "molt difícils", però que a llarg termini el creixement estructural estarà garantit per la transició energètica.

A la presentació, el document de la qual ha estat reenviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Eickholt ha remarcat que l'organització de Siemens Gamesa "està decidida a fer un gir a l'empresa", i ha afegit que se centraran "immediatament " a "mitigar els vents en contra a curt termini, aconseguir una expansió dels marges a mitjà termini i alliberar tot el potencial de Siemens Gamesa a llarg termini mitjançant el programa 'Mistral'".

L'esmentat programa Mistral inclou diferents punts, com ara la revisió de la cartera de Siemens Gamesa, incloent-hi solucions "alternatives" per a certes activitats essencials. "L'enfocament del programa s'ha ajustat per fer front als reptes recents del sector", ha dit Jochen Eickholt.

Recordem que aquest cap de setmana, Siemens Energy va anunciar una OPA sobre el percentatge que no controla de Siemens Gamesa a un preu de 18,05 euros. Aquesta quantitat és superior al preu mitjà ponderat per volum (VWAP) mitjana dels darrers sis mesos, a més de suposar una prima del 27% sobre el preu per acció sense pertorbacions des del començament dels rumors sobre l'operació, és a dir, des del passat 17 de maig.

"EL MOMENT ADEQUAT"

Els experts de Deutsche Bank consideren que és "el moment adequat per integrar Siemens Gamesa", tal com expliquen en un comentari que publiquen aquest dimarts sobre aquest moviment.

"Després de l'operació, Siemens Energy cotitzarà a 5,8 vegades l'EV/EBITA i 9,5 vegades el P/E segons les nostres estimacions per al 2025. Això sembla barat per a una empresa que està ben posicionada per liderar la transició energètica", assenyalen.

El banc alemany té un consell de comprar sobre Siemens Energy, amb un preu objectiu de 27 euros.

Noticias relacionadas

contador