• La societat germana espera que la transacció tingui un impacte en el benefici per acció a partir del tercer any del tancament de l'operació
  • La companyia europea cotitza amb pujades entorn del 2% en al sessió d'aquest dilluns
Siemens mx

El grup alemany d'enginyeria i energia Siemens ha aconseguit un acord per adquirir la companyia nord-americana de programari de disseny industrial Mentor Graphics per 4.500 milions de dòlars en efectiu (4.183 milions d'euros), segons la informació publicada per la multinacional recollida per Europa Press.

  • 184,60€
  • 1,66%

En concret, Siemens abonarà en metàl·lic 37,25 dòlars per cada acció de Mentor Graphics. Aquesta xifra representa una prima del 21% sobre el preu del tancament de les accions de la companyia el passat 11 de novembre.

"Siemens està comprant Mentor com a part de la seva estratègia Vision 2020", ha indicat Joe Kaeser, president i conseller delegat de Siemens, qui ha subratllat que la companyia nord-americana encaixa perfectament en la voluntat de l'alemanya d'expandir el seu lideratge digital i marcar el ritme en la indústria.

La societat germana espera aconseguir sinergies mitjançant la combinació de l'augment d'ingressos i l'anticipada expansió dels marges, amb un impacte total sobre el resultat d'explotació de 100 milions d'euros en els quatre anys posteriors al tancament de la transacció.

A més, Siemens espera que la transacció tingui impacte en el benefici per acció a partir del tercer any del tancament de l'operació, que podria tenir lloc en el segon trimestre de 2017.

La companyia alemanya cotitza amb pujades entorn del 2% en al sessió d'aquest dilluns.

contador