shell le benefice au plus bas depuis 20 ans mais hausse du dividende

La petroliera Shell es deixa aquest dijous més d'un 3% a la Borsa de Londres després d'anticipar que els resultats del tercer trimestre, que publicarà el proper 27 d'octubre, es veuran afectats per la reducció, gairebé a la meitat, dels marges de refinament de petroli, l'enfonsament dels marges de productes químics i l'afebliment del comerç de gas.

  • 18,95£
  • -1,25%
  • 18,95£
  • -1,24%

El tercer trimestre, el marge de refinació caurà fins a 15 dòlars per barril enfront dels 28 dòlars del segon trimestre del 2022, ha anticipat Shell. La petroliera ha precisat que s'espera que la disminució del marge tingui un impacte negatiu d'entre 1.000 i 1.400 milions de dòlars a l'EBITDA ajustat del tercer trimestre de Productes en comparació amb el segon trimestre del 2022.

Així mateix, la companyia ha assenyalat que es preveu que el marge de productes químics sigui negatiu (-27 dòlars per tona) comparat amb el marge positiu de 86 dòlars per tona durant el segon trimestre d'aquest any. El descens del marge tindrà un impacte negatiu a l'EBITDA ajustat de Productes Químics del tercer trimestre, que serà entre 300 i 600 milions de dòlars en comparació del trimestre previ.

A l'àmbit del gas, Shell ha advertit que preveu que els resultat del comerç i l'optimització de Gas Integrat siguin "significativament menors" en comparació amb el segon trimestre del 2022 com a resultat de l'estacionalitat i les "diferències substancials" entre el paper i la realització física en un mercat “volàtil i dislocat”.

Noticias relacionadas

contador