L'índex que engloba els principals bancs europeus es desplaça lateralment des del mes de març passat. Pràcticament tot un any rebotant des de la base del canal i corregint quan toca a la part alta.

  • 4,75€
  • 1,72%
  • 68,05€
  • 2,15%
  • 15,40€
  • 1,56%
Análisis Técnico
S1
95
S2
110
R1
118
R2
118
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Un canal alcista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça dins de dues rectes paral·leles i que tenen pendent positiu. La part superior del canal s'anomena zona de resistència i la part inferior, zona de suport. I la condició que ha de complir aquest patró perquè sigui vàlid és la de tenir almenys dos punts de suport a la base del canal i tres a la part alta (resistència), o bé tres a la zona de suport (la base del canal) i dos a la part alta. De manera que hem de tenir sempre, com a mínim, cinc punts de tangència al canal.

L'operativa quan el preu és dins del canal es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base del canal i tancar-los a la part alta del canal (resistència). Haurem d'estar atents a la possible sortida del preu del canal, ja que si acaba trencant la part alta, el normal és que la tendència alcista s'acceleri, recorrent com a mínim i a l'alça l'amplada del canal.

De la qual cosa es dedueix que, a molt curt termini, hem de ser cauts dins de la banca europea. Tenim el conjunt dels bancs a prop de nivells importants com és la part alta del canal alcista dels darrers 10 mesos. Una altra cosa serà si la fortalesa intrínseca del sector és de tal magnitud que aconsegueix trencar amb claredat i a l'alça la part superior del canal. Però sí, ara mateix el tenim a plena zona de resistència.

sx7e190122
Gràfic diari de l'EURO STOXX Banks (SX7E)

Noticias relacionadas

contador