cbsears short

El gegant minorista Sears Holdings s'ha declarat en fallida aquest dilluns amb un pla per tancar 142 botigues més. La centenària companyia va dominar amb els seus centres comercials al mercat nord-americà durant anys, però l'era de les compres per Internet ha acabat amb ella.

  • 0,37$
  • -13,13%

Sears s'ha acollit al Capítol 11 per reorganitzar el deute de la seva matriu, Roebuck and Co. i Kmart Corp., després d'una dècada de caigudes d'ingressos, centenars de tancaments de botigues i anys de tractes duts a terme pel seu multimilionari president, Eddie Lampert, en un intent per donar la volta a l'empresa que va comprar el 2004.

Lampert s'havia compromès a retornar a Sears als seus dies de glòria, quan posseïa l'edifici més alt del món i companyies que incloïen una estació de ràdio. No obstant això, el gegant minorista no ha obtingut guanys des de 2011, i els crítics diuen que Lampert va deixar que les botigues es deterioressin amb el pas dels anys.

La companyia va comptabilitzar 6.900 milions en actius i 11.300 milions en passius als documents presentats davant del Tribunal de Fallides dels Estats Units al Districte Sud de Nova York.

La declaració de fallida ve després de l'enfrontament entre Lampert, el major accionista i prestador de la companyia, i un comitè especial, sobre el pla de rescat proposat per Lampert.

Noticias relacionadas

contador