ep madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar ha anunciat aquest dimarts la publicació de l'article de recerca titulat Plitidepsin (Aplidin) has potent preclinical efficacy against SARS-CoV-2 by targeting the host protein eEF1A (Plitidepsina té una potent eficàcia preclínica contra la SARS-CoV-2 en dirigir-se a la proteïna de l'hoste eEF1A) a la revista científica Science. L'estudi reflecteix com el seu fàrmac redueix gairebé al complet la càrrega viral del virus, cosa que ha disparat els títols de la biotecnològica, que han començat a cotitzar amb mitja hora de retard i s'avancen un 12%.

  • 26,24€
  • -1,43%

L'article relata que "l'activitat antiviral de plitidepsina contra la SARS-CoV-2 es produeix mitjançant la inhibició de la coneguda diana eEF1A" i afegeix que plitidepsina in vitro va demostrar una forta potència antiviral, en comparació amb altres antivirals contra la SARS-CoV-2, amb una toxicitat limitada. En dos models animals diferents d'infecció per SARS-CoV-2, l'assaig va demostrar la reducció de la replicació viral, cosa que va resultar en una disminució del 99% de les càrregues virals en el pulmó dels animals tractats amb plitidepsina.

El document també afirma que, tot i que la toxicitat és una preocupació en qualsevol antiviral dirigit a una proteïna de la cèl·lula humana, el perfil de seguretat de plitidepsina està ben establert en humans i, que les dosis ben tolerades de plitidepsina utilitzades durant l'assaig clínic Covid-19, són significativament més baixes que les utilitzades en aquests experiments.

La publicació conclou que plitidepsina actua bloquejant la proteïna eEF1A, present en les cèl·lules humanes, i que és utilitzada pel SARS-CoV-2 per reproduir-se i infectar altres cèl·lules. Aquest mecanisme culmina en una eficàcia antiviral in vivo. "Creiem que les nostres dades i els resultats positius inicials de l'assaig clínic de PharmaMar suggereixen que plitidepsina hauria de considerar-se seriosament per ampliar els assajos clínics per al tractament de la Covid-19".

Aquesta publicació ha estat fruit de la col·laboració entre PharmaMar i els laboratoris de Kris White, Adolfo García-Sastre i Thomas Zwaka, als Departaments de Microbiologia i de Biologia Cel·lular, Regenerativa i del Desenvolupament, a la Icahn School of Medicine; de Kevan Shokat i Nevan Krogan, a l'Institut de Biociències Quantitatives de la Universitat de Califòrnia San Francisco, i de Marco Vignuzzi a l'Institut Pasteur de París.

Noticias relacionadas

contador