• Al llarg de 2018, està previst que Sareb llanci cinc processos de venda més de com a mínim 500 milions d'euros cadascun
ep presidentela sareb jaime echegoyen endesayunoseuropa press
EUROPA PRESS

La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) ha venut préstecs a través de canals en línia per un valor nominal de 186 milions d'euros el 2017, segons ha informat l'organisme en un comunicat.

El passat estiu, el conegut com a 'banc dolent' va posar en marxa una iniciativa per comercialitzar préstecs improductius a través de la seva pàgina web, mentre que tres dels 'servicers' (Haya, Altamira i Solvia) van realitzar una acció similar a través dels seus respectius 'aparadors'.

Al tancament del 2017, la Sareb va tancar acords per vendre préstecs per import de 35 milions d'euros a través del seu propi canal, mentre que 151 milions en préstecs de la societat es van comercialitzar a través dels gestors especialitzats.

En una fase pilot, la Sareb va publicar a la seva pàgina web el juliol passat una primera remesa de préstecs en mora per un import agregat de 400 milions d'euros i va convidar a participar-hi 30 inversors professionals. Va rebre ofertes no vinculants per tots els préstecs en venda i, finalment, un 70% van passar a la fase d'ofertes vinculants.

La Sareb ha publicat una nova remesa per un import de 550 milions d'euros

Un cop testat el canal, la Sareb ha publicat fa uns dies una nova remesa per un import de 550 milions d'euros amb préstecs el valor mitjà dels quals és de 13 milions d'euros. La societat espera rebre ofertes no vinculants per part dels inversors actualment adscrits i censats a la plataforma durant el gener.

Al llarg de 2018, està previst que la Sareb llanci a través de la plataforma, orientada a inversors i professionals del sector, cinc processos de venda més d'almenys 500 milions d'euros cada un, segons ha informat l'estiu passat.

Pel que fa a l'activitat dels 'aparadors' d'Altamira, Haya i Solvia, gairebé el 95% dels préstecs venuts tenen com a col·laterals habitatges acabats i sòls ubicats a Catalunya, Andalusia, Madrid, Comunitat Valenciana i Balears. La resta dels crèdits posseeixen col·laterals d'oficines a Madrid i immobles hotelers a Girona.

Al juny de 2017, el sistema financer espanyol acumulava crèdits improductius per import de 127.310 milions d'euros, el 16% del total de la zona euro, que puja a 794.100 milions d'euros, segons dades del Banc Central Europeu (BCE).

Segons el president de la Sareb, Jaime Echegoyen, la societat té "l'obligació" d'innovar i contribuir a donar dinamisme a aquest tipus de transaccions a través de la creació de nous canals, "accedint a una nova tipologia d'inversors o donant més transparència a aquests actius".

Noticias relacionadas

contador