ep jaime echegoyen presidentesareb
EUROPA PRESS

Sareb ha constituït la seva pròpia promotora immobiliària, Árqura Homes, amb la qual preveu construir i vendre 17.000 nous habitatges a tot el país durant els propers anys amb una inversió de 2.238 milions d'euros. Es tracta d'una companyia que, per la cartera de sòl i el pla d'inversions i pisos a promoure, se situa a nivells similars a les de les principals immobiliàries cotitzades.

"Árqura Homes serà una promotora de referència que competirà a camp obert amb la resta de les empreses del sector", va indicar el president de Sareb, Jaime Echegoyen, durant la presentació de la companyia.

El 'banc dolent' tindrà com a soci Värde, que prendrà un 10% en el capital d'Árqura. A més, Aelca, immobiliària controlada per aquest fons nord-americà, s'encarregarà de la gestió i comercialització dels habitatges.

Es tracta de la secunda incursió de Sareb al mercat immobiliari mitjançant el llançament de les seves pròpies companyies

Es tracta de la secunda incursió de Sareb al mercat immobiliari mitjançant el llançament de les seves pròpies companyies i en el marc de la seva estratègia d'aprofitar l'auge del sector per donar sortida a la seva cartera d'actius immobiliaris procedents de la banca.

L'entitat va llançar a la fi de 2017 Témpore, un SOCIMI que es va erigir com a tercera emrpesa de pisos en renda i que actualment ultima vendre al fons TPG.

En quan a Árqura Homes, es constitueix com a Fons d'Actius Bancaris (FAB), figura similar a un fons d'inversió que pot llançar Sareb, entitat participada per un grup de bancs i l'Estat.

El 'banc dolent' ha constituït la immobiliària pel traspàs d'actius de sòl i promocions en curs valorats en 811 milions d'euros. El 56% d'aquesta cartera correspon a una mica més de dos milions de metres quadrats de sòls, tant en desenvolupament com a finalistes. Un altre 41% són promocions en curs i el 3% restant, projectes el desenvolupament dels quals estava paralitzat.

APROFITAR LA LIQUIDITAT DE SAREB

Amb aquests vímets, Sareb pretén aixecar i vendre 17.095 habitatges durant els propers anys. La inversió de 2.238 milions que cal realitzar fins al 2027 per emprendre aquestes promocions procedirà de la liquiditat amb què compta el 'banc dolent' i de l'endeutament.

Donarà les claus d'unes dues-centes primeres unitats que ja estan més avançades a finals d'aquest any o al començament del proper

L'entitat que presideix Echegoyen no preveu de moment obrir el capital d'Árqua a inversors venent part de la participació de control del 90% que tindrà en la immobiliària o traient-la a borsa. Tot i això, "no descarta res" en cas que "en el futur sorgeixi una millor opció" per generar valor al projecte.

La nova immobiliària espera arribar entre els anys 2021 i 2022 a la 'velocitat de creuer' pel que fa a la promoció i entre 2023 i 2024 pel que fa a lliurament de pisos. No obstant això, donarà les claus d'unes dues-centes primeres unitats que ja estan més avançades a finals d'aquest any o al començament del pròxim.

Els pisos projectats es reparteixen per quinze comunitats, tot i que més de la meitat (el 58% del total) es concentren a la Comunitat de Madrid, Catalunya i Andalusia, zones d'àmplia demanda.

Tant Sareb com el seu soci gestor Aelca coincideixen a destacar que es tracta de projectes per als quals hi ha d'haver demanda, a causa de la seva ubicació i el tipus de pis que s'aixecarà. A més, no descarten vendre promocions 'clau en mà' a inversors perquè els destinin a lloguer.

Després del llançament d'Árqua el 'banc dolent' compta encara amb sòls per valor de 3.750 milions, i promocions en construcció o acabades que sumen 2.800 habitatges que no s'ha considerat oportú incloure en la nova promotora. Pel que fa al lloguer, a més de la SOCIMI, recorda que ha lliurat uns 4.000 habitatges socials en diferents comunitats.

Noticias relacionadas

contador