ep archivo   centro de datos de sap en walldorf alemania
SAP - Archivo

L'empresa alemanya de programari empresarial SAP ha anunciat aquest dijous que suprimirà fins a 3.000 llocs de treball, és a dir, al voltant del 2,5% de la plantilla, convertint-se en el darrer gegant tecnològic a comunicar acomiadaments significatius.

SAP

  • 170,20€
  • -3,05%

SAP ha realitzat aquest anunci coincidint amb la publicació dels resultats. Els ingressos van arribar als 8.436 milions al quart trimestre, en línia amb el que estimava el consens; l'EBIT va ser de 2.581 milions, lleugerament per sobre del que estava previst; i el benefici net atribuït es va situar en 1.028 milions enfront dels 867 milions que esperava el consens.

La companyia ha publicat també l'orientació per al 2023: vendes creixent a més ritme que el 2022 i EBIT creixent a doble dígit. En ambdós casos, aquestes estimacions han estat per sobre del que preveu el consens. Així mateix, SAP ha reiterat les guies a llarg termini (2025) i ha anunciat que explora la venda del negoci Qualtrix.

"Estem centrant encara més la nostra cartera a les àrees on som més fortes per continuar amb el nostre creixement accelerat", ha declarat Christian Klein, CEO de SAP, durant la convocatòria de resultats.

"Això ens ha portat a anunciar avui que tenim la intenció de dur a terme una reestructuració molt selectiva a determinades àrees de l'empresa que afectarà un màxim de 3.000 llocs i inclourà una reducció de plantilla del voltant del 2,5%", ha afegit.

SAP cau al voltant d'un 2% després d'aquestes novetats. Els experts de Bankinter consideren que les xifres trimestrals són "solides" malgrat que la companyia s'ha vist afectada aquest any per la guerra d'Ucraïna i la caiguda de marges fruit de la inflació de costos. Jefferies, per la seva banda, es mostra menys satisfet amb aquests comptes i preveu que els beneficis comptables de SAP caiguin un 2% el 2023.

contador