bank of england

El Banc d'Anglaterra (BoE) ha publicat aquest dimecres els últims resultats dels test d'estrès a la banca britànica en 2016. Entre ells es troba la divisió britànica de Banc Santander, que és una de les quatre entitats que han superat satisfactòriament els requeriments de les proves del BoE.

  • 4,05£
  • 1,38%

Aquest examen a la banca britànica, que cobreix al 80% del sector, analitza a les principals entitats del país en un entorn totalment desfavorable, en el qual la banca afronti pèrdues de fins a 44.000 milions de lliures en dos anys, la qual cosa suposaria superar cinc vegades les pèrdues entre 2008 i 2009.

Els últims test han mostrat resultats preocupants per algunes de les entitats més importants que operen al territori. De tots els bancs analitzats, només hi ha quatre que compleixen sense problemes amb els requeriments de capital del Banc d'Anglaterra: HSBC, Lloyds Banking Group, Nationwide Building Society i Santander UK.

En el costat negatiu estan bancs importants com Barclays, RBS i Standard Chartered, que no compleixen amb els criteris mínims de capital mínim de qualitat (CET1, per les seves sigles en anglès).

El negoci de Santander a Regne Unit ja suposa el 30% del total dels resultats de l'entitat i el futur de la seva divisió britànica està estretament lligat en esdevenir de la matriu del grup bancari. Segons l'informe, la posició de capital de qualitat (CET1) de l'entitat es manté per sobre dels requeriments mínims del 7,6%, ja que se situa en l'11,1%, encara que el nivell de palanquejament està lleugerament per sobre del màxim. En qualsevol cas, el regulador britànic (PRA) ha certificat que Santander ha superat els test amb èxit i que no requereix cap pla de reestructuració per complir amb els requisits mínims.

contador