ep archivo   la presidenta del grupo santander ana botin interviene en la cumbre los puentes de las
Carlos Luján - Europa Press - Archivo

RBC publica aquest dijous un informe al qual retalla lleument el preu objectiu de Santander (de 3,75 euros a 3,60 euros) alhora que reitera el seu consell de neutral.

  • 4,52€
  • 0,41%

Aquesta decisió es produeix després de rebaixar les estimacions de benefici abans d'impostos per a l'exercici 2024 un 5% a causa en gran mesura d'uns ingressos d'explotació més baixos per l'impacte de l'impost a la banca.

"Després de l'aprovació definitiva del nou impost bancari espanyol del 4,8% a finals de desembre del 2022, i en línia amb les noves orientacions proporcionades pel banc, ara estimem que l'impost afectarà els resultats dels exercicis 2023 i 2024 (en lloc dels exercicis 2022 i 2023)”, expliquen aquests experts.

RBC calcula que es faran pagaments d'uns 345 milions d'euros i 390 milions d'euros, respectivament, a les autoritats fiscals espanyoles.

D'acord amb les últimes informacions, les contribucions afectaran el compte de pèrdues i guanys del banc al primer trimestre del 2023 i al primer trimestre del 2024, afegeixen aquests experts, alhora que avisen que estan sent conservadors en les seves previsions i no descarten que l'impost es converteixi en permanent, "cosa que és possible, però no inevitable".

RESULTATS ENFOSQUITS

RBC creu que els resultats del quart trimestre del 2022 que Santander publica el 2 de febrer podrien veure's "enfosquits" per diferents elements extraordinaris, com ara litigis i aspectes reguladors, com ara la multa d'uns 125 milions d'euros de l'FCA britànica.

"Això probablement dificultarà l'avaluació dels resultats subjacents del banc. D'altra banda, esperem un impacte significatiu de la hiperinflació a l'Argentina", conclouen.

Noticias relacionadas

contador