ep madrid espana a 29 de enero de 2020
Eduardo Parra - Europa Press

Banco Santander calcula que la crisi del coronavirus restarà un 5% al benefici de l'exercici 2020, això en cas d'una recuperació ràpida -en forma de V- sense incloure mesures, si bé descarta que noti cap efecte sobre els comptes dels tres primers mesos, ja que de moment no observen un impacte rellevant sobre la seva activitat comercial.

  • 4,76€
  • 0,44%

En una presentació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la presidenta del banc, Ana Botín, ha reconegut que és aviat encara per predir l'impacte el coronavirus, i que dependrà de l'evolució de la situació

En tot cas, el banc considera que està ben posicionat per suportar un escenari d'"estrés sever". A més, manté l'objectiu d'acostar-se al 12% de capital a finals d'any. La ràtio CET1 'fully loaded' del Santander va tancar l'exercici anterior a l'11,65%.

En aquest sentit, l'entitat s'ha referit al seu "sòlid" benefici pre-provisions, que suma un total de 26.000 milions d'euros al 2019, tres vegades el cost de risc.

L'entitat ha recordat que ha pres totes les mesures necessàries per protegir treballadors, clients i accionistes, mentre continua garantint que compleix les seves obligacions de servei públic. Així, en tots els casos en què és possible, els treballadors treballen en remot des de casa, els accionistes participaran de forma telemàtica a la junta general, i s'assegura l'accés a liquiditat a tots els seus clients.

"Banco Santander compta amb els plans de contingència necessaris per garantir la continuïtat del negoci," ha assegurat la presidenta de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador