ep javier monzon presidenteindra 20180626155905
EUROPA PRESS - Archivo

Santander vol renovar el consell d'administració d'Openbank. Per a això, posarà al capdavant de la seva filial digital Javier Monzón, actual vicepresident no executiu de Prisa i expresident d'Indra, encara que no podrà fer-ho fins que rebi les pertinents autoritzacions per part del Banc Central Europeu (BCE), segons confirmen fonts properes al procés.

  • 4,79€
  • 0,78%

Aquesta notícia, avançada per El Confidencial, s'emmarca en la intenció de Santander d'incorporar al consell d'Openbank nous membres amb un perfil més tecnològic, digital i internacional. Actualment, l'òrgan de gestió està integrat pel vicepresident de l'entitat, Antonio Escámez; el conseller delegat, Ezequiel Szafir, i els consellers externs José Rami Aboukhair, José Antonio Soler Ramos, Víctor Manuel Menéndez i Rodrigo Kuri. No es contempla el relleu d'Ezequiel Szafir ni d'Antonio Escámez i no es preveu que aquests canvis es materialitzin abans de l'estiu, tot i que depèn dels terminis del BCE.

Durant la presentació de la nova plataforma del banc digital fa un any, la presidenta de Santander, Ana Botín, ja va avançar la intenció d'internacionalitzar Openbank i exportar el model a altres països una vegada que conclogués el procés de desenvolupament d'aquesta plataforma. A més, Szafir va puntualitzar que l'entitat buscaria integrar-se als mercats on el grup ja té presència, tot i que no descartava entrar en altres on la matriu no tingui negoci.

El que serà nou president no executiu d'Openbank és membre del consell de Santander des de 2015, en què presideix el comitè de riscos, regulació i compliment de l'entitat. També és conseller coordinador i president del comitè de govern corporatiu de Ferroglobe i conseller d'ACS Serveis i Concessions.

Montsó és economista i ha desenvolupat la seva activitat professional als sectors financer, empresarial i tecnològic. Va ser director de Banca Corporativa a Caja Madrid i soci director de Corporate Finance a Arthur Andersen. A Telefónica va exercir com a director financer, director general de Desenvolupament Corporatiu i com a president de Telefónica Internacional.

Des de la creació d'Indra el 1993 va exercir la presidència fins a 2015. Ha estat membre del Consell de Supervisió de Lagardère durant deu anys i conseller d'ACS durant dotze. Així mateix, és inversor i assessor d’empreses emergents i fons de capital desenvolupament de base tecnològica.

Openbank és el banc 100% digital de Santander. Compta amb més d'un milió de clients que realitzen les seves gestions a través de la seva app i la seva web i disposa d'un servei d'atenció al client 24 hores els 7 dies a la setmana. El 2017 Openbank va renovar la seva plataforma tecnològica i va ampliar el seu catàleg de productes i serveis.

Noticias relacionadas

contador