ep archivo   banco santander 20230622114303
BANCO SANTANDER - Archivo

Pescar en aigua tèrbola a molts agrada? I no hi ha aigua més tèrbola al sector financer que Credit Suisse. La crisi del banc suís, adquirit per la seva altre temps gran rival UBS, ha convertit l'entitat radicada a Zuric en un més que interessant calador per als seus competidors, els quals han fitxat un centenar dels seus banquers d'inversió les últimes setmanes. Entre ells, Santander ha incorporat almenys una vintena d'exbanquers de la companyia suïssa.

  • 4,82€
  • -1,21%
  • 0,82Fr.
  • 0,00%
  • 27,39Fr.
  • -0,54%

Segons revelen fonts internes al diari Financial Times, l'èxode de professionals del banc helvètic arriba als 120 banquers. D'aquests, Deutsche Bank n'hauria incorporat almenys 40, mentre que Jefferies n'hauria signat uns 25 professionals. De la mateixa manera, el diari britànic assegura que almenys una quinzena de bancs ha reforçat les seves plantilles amb exbanquers de Credit Suisse i s'espera que segueixin contractant personal júnior durant les properes setmanes.

Entre els professionals que ha incorporat Santander, FT indica que hi ha Steve Geller, antic director global de fusions i adquisicions de Credit Suisse, i Rob Santangelo, especialista en energia de la companyia helvètica i director de Banca d'Inversió a Nova York. A més, el banc càntabre hauria incorporat diversos membres de la divisió de finances palanquejades del banc helvètic.

La majoria d'aquestes contractacions arriben, principalment, dels Estats Units, ja que el pla del CEO Héctor Grisi passa per reforçar la presència de Santander a la primera economia del món. Grisi, que va treballar 18 anys a Credit Suisse, aspira a impulsar el negoci de banca d'inversió del banc espanyol en un segment tradicionalment dominat pels grans bancs nord-americans com JP Morgan, Wells Fargo o Citi, davant de la banca minorista i de petites empreses.

"No volem ser un banc integral sinó que estem centrats en els segments en què tenim més avantatges competitius i amb una major contribució de la col·laboració del Grup. En concret, el nostre model de negoci està enfocat en quatre segments principals (Consumer, Empreses, CIB i Wealth Management) en què seguim simplificant i integrant la connectivitat del Grup", va assegurar Grisi sobre el seu negoci als EUA durant la presentació de resultats del primer trimestre.

MÉS ACOMIADAMENTS A CREDIT SUISSE

D'altra banda, FT assegura que s'espera que els acomiadaments continuïn a Credit Suisse. De fet, UBS s'ha vist sorprès per la taxa de fugida, que ha estat més alta del que el banc suís calculava abans de començar amb la integració del gran rival.

Alguns analistes pronostiquen que l'operació, que es va tancar per uns 3.000 milions de dòlars, podria suposar uns costos de gairebé el triple a causa de la reestructuració que haurà d'emprendre UBS als propers anys.

Fonts d'UBS asseguren a FT que el banc "sap qui vol conservar", ja que les principals rondes d'acomiadaments s'han concentrat en el negoci de banca d'inversió, l'activitat de la qual s'ha reduït dràsticament des de l'adquisició.

La plantilla de Credit Suisse, de prop de 42.000 treballadors, ha minvat en 10.000 llocs de treball fins a finals de l'any passat com a resultat de les mesures de retallades de l'empresa abans del seu col·lapse. En aquest sentit, s'espera que UBS redueixi en uns 20.000 llocs de treball la plantilla combinada de més de 115.000 treballadors, del qual el gruix s'espera que provingui de la part de Credit Suisse.

Noticias relacionadas

contador