ep archivo   logo de banco santander 20221116123903
BANCO SANTANDER - Archivo

Santander ha anunciat aquest dijous que l'oferta, anunciada el 21 d'octubre passat, sobre el 3,76% de Santander Mèxic ha començat aquest dimarts, 7 de febrer.

  • 3,47€
  • 2,50%

L'entitat va comunicar a finals del mes d'octubre passat el llançament d'una oferta pública d'adquisició (OPA) en efectiu per les accions de Banc Santander Mèxic que no controlava, que suposen el 3,76% de la filial asteca. A finals del 2021, Santander ja va assolir el 96,16% de la seva filial a Mèxic.

Banc Santander ha llançat avui ofertes públiques d'adquisició simultànies a Mèxic i als Estats Units sobre la totalitat de les accions sèrie B de Santander Mèxic i els American Depositary Shares (ADS, cadascun dels quals representa cinc accions sèrie B). Tot plegat, conjuntament, representa aproximadament el 3,76% del capital social en circulació de Santander Mèxic.

La contraprestació per als accionistes que acceptin les ofertes serà de 24,52 pesos mexicans (1,20 euros) en efectiu per cada acció sèrie B (i l'equivalent en dòlars dels Estats Units de 122,6 pesos mexicans en efectiu -6,41 dòlars- per cada ADS), que correspon al valor en llibres de les accions sèrie B d'acord amb l'informe trimestral de Santander Mèxic corresponent al quart trimestre de l'exercici 2022.

El banc desemborsarà 300 milions d'euros si aquest 3,76% accepta les seves ofertes. L'entitat ha precisat que l'impacte de l'operació a la capital "no serà significatiu".

Després de la conclusió de les ofertes, Santander té la intenció d'excloure de cotització la seva filial mexicana.

La consumació de les ofertes està subjecta a certes condicions, incloent-hi l'absència de qualsevol canvi material advers a la situació financera, resultat de les operacions o les perspectives de Santander Mèxic.

S'espera que les ofertes romanguin vigents des d'avui, 7 de febrer, i fins al dia 8 de març de 2023. Això no obstant, el període podrà ser ampliat en una o més ocasions a discreció de Banc Santander.

Santander ha afegit que aquestes ofertes són consistents amb la seva estratègia d'incrementar el seu pes en mercats en creixement i "reflecteix la confiança de Banc Santander a Mèxic i a Santander Mèxic, així com en el seu potencial de creixement a llarg termini".

Noticias relacionadas

contador