ep ciudad financierabanco santander
EUROPA PRESS - Archivo
4,82€
  • 0,06€
  • 1,33%

Santander continua amb la seva batalla per fer-se amb la seva ciutat financera i ha decidit llançar una contraoferta a l'adjudicada com a guanyadora dels germans Reuben a causa de l'imminent tancament del termini per poder exercir el seu dret de tempteig. L'entitat encara està a l'espera que es resolgui el recurs de reposició que va presentar per intentar invalidar l'oferta d'aquests inversors, però ha decidit avançar-exercint el dret de tempteig.

El Jutjat del Mercantil número 9 de Madrid ha de resoldre el recurs presentat per l'entitat contra la seva decisió d'adjudicar la seva seu de Boadilla de la Montaña al braç inversor dels germans Simon i David Reuben, registrat a Espanya com Sorlinda Investment.

Si es dona la circumstància que el recurs de reposició tira endavant, aquesta contraoferta no seria necessària i la proposta dels Reuben quedaria invalidada, si bé, Santander prefereix cobrir-se les espatlles exercint el seu dret de tempteig per al cas que aquest procediment de caràcter potestatiu no prosperi.

El banc hauria presentat l'oferta consignant 20 milions d'euros per fer-la efectiva, mentre que la licitació total estaria valorada a prop de 3.000 milions d'euros, com avança aquest dimecres Vozpópuli.

L'entitat presidida per Ana Botín va acordar el 12 de setembre de 2008 la venda de seu corporativa a Marme Inversions 2007 per 1.904 milions d'euros. Simultàniament, el banc va formalitzar amb aquesta societat un contracte d'arrendament per un termini d'obligat compliment de 40 anys durant els quals la renda s'actualitzaria anualment d'acord a l'IPC.

El contracte incorporava l'opció de compra exercitable pel Santander al venciment del període d'obligat lloguer pel valor de mercat que tingués la Ciutat Financera. No obstant això, Marme Inversions 2007 es va declarar en concurs de creditors el 2014, procés que seria aprovat pel Jutjat l'octubre de 2015 i després del qual es va iniciar un pla de liquidació coordinada.

Noticias relacionadas

contador