ep archivo   el consejero delegado de santander espana y responsable regional de europa del grupo
BANCO SANTANDER - Archivo

Santander ha anunciat l'adquisició d'un 5% del capital del Grup Kimitec i el seu MAAVi Innovation Center, el hub de biotecnologia natural més gran d'Europa. L'operació, realitzada a través del Fons Agro Smart, respon a l'estratègia del banc d'"acompanyar el desenvolupament d'empreses innovadores i sostenibles, amb un potencial de creixement elevat", segons ha explicat en un comunicat.

  • 4,73€
  • -0,99%

L'espanyola Kimitec, amb un creixement de la facturació del 80% al darrer any, està considerada una de les empreses clau per assolir la sostenibilitat real als sectors de l'agricultura i l'agroindústria a nivell europeu.

El conseller delegat de Santander Espanya, António Simões, ha explicat que "es tracta d'una operació estratègica per a Santander: no només entrem al sector biotecnològic, sinó que ho fem de la mà d'una de les empreses scaleups amb més possibilitats de convertir-se en l'unicorn més rendible dels propers anys. Amb aquest acord, aportarem valor a la nostra cartera de clients agroindustrials”.

Alhora, Félix García, CEO de Kimitec, ha afirmat: “A MAAVi Innovation Center tenim una visió: canviar la manera de produir aliments. El model de producció actual ha arribat al final. En un context marcat per les exigències d'Europa pel que fa a la reducció de la química de síntesi, les cadenes de supermercats que parlen de residu zero i un consumidor cada dia més exigent i preocupat per la salut i la sostenibilitat, l'agroindústria està obligada a transformar-se. Nosaltres vam saber avançar-nos a aquesta realitat i des de fa més de 15 anys hem estat treballant descobrint el poder de la natura per assolir aquest repte d'un canvi de model productiu basat en allò que és natural”.

Després de l'agricultura, l'scaleup espanyola ha fet el salt a altres sectors com l'aqüicultura i la ramaderia (substitució d'antibiòtics a l'àrea de salut animal i augment de la productivitat). A llarg termini, els seus plans passen per entrar també al sector de la cosmètica (substitució de pigments i principis actius) i la indústria farmacèutica (substitució de principis actius).

Al terreny de l'agroindústria, el valor afegit de MAAVi IC s'engloba en tres grans àrees: assolir el residu zero en la producció de matèries primeres (evitant així la traçabilitat química en els seus productes); acompanyar l'agroindústria en el repte d'aconseguir etiquetes netes de números E (additius alimentaris químics) i revalorar els subproductes que produeixen un impacte negatiu al medi ambient i al compte de resultats de les empreses.

Noticias relacionadas

contador